A szeptemberi Nők Lapja Konyhában kifejezetten borrajongóknak gyűjtöttünk össze tíz szuper ötletet receptektől boros programokig. Most utóbbiak közül ajánlunk figyelmetekbe egyet.

A magyar borvilág egyik legnagyobb eseményének számító Budavári Borfesztivált  2015-ben szeptember 9. és 13. között rendezik meg. A huszonnegyedik borünnep idén a játékosság  jegyében zajlik: a látogatók kvízjátékok segítségével tesztelhetik boros tudásukat, részt vehetnek  z „Év Fesztiválbora” szavazáson, ajánlott útvonalak segítségével felfedezhetik a  magyar szőlőfajtákból készült borokat, valamint értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

A fesztivál amatőr és profi borkedvelőknek egyaránt rengeteg izgalmas programot kínál, szerdán és csütörtökön délután például szakmai kóstolókat a „Pár Borpár” kezdeményezéshez csatlakozó borászok standjánál, vasárnap 12 órától pedig látványos szüreti felvonulást a Budai  Vár utcáin.

A több száz kiállító között természetesen nem csak boros, hanem finom falatokat  kínáló standok is lesznek. Az Országkonyhában például ehetünk kanizsai dödöllét, a Csülök Csárdában csülkös pacalt, míg a Montenegrói Gurmannál grillételeket kóstolhatunk. Nem hiányozhatnak a sajtok és rétesek sem a vfesztiválról, amiket nyugodtan csipegethetünk a koncertek közben is.

Utóbbiakból minden napra több is jut, fellép többek között a Maszkura és Tücsökraj, a Herczku Ági és a Banda, illetve a Group’N’Swing is. Nyugodtan magunkkal vihetjük a gyerekeket is, őket hétvégén napközben kézműves foglalkozások és ingyenes arcfestés várja.

Ha mindez nem lenne elég, szólunk: a Nők Lapja Konyha régebbi számait is megtaláljátok limitált példányszámban a fesztiválon.

Részletes információk: ITT