Nem kell lemondanod a karácsonyi édességekről akkor sem, ha szénhidrátot számoló diétát követsz!

Vrábel Kriszta „odafigyelős” desszertjét könnyedén elkészítheted, mutatjuk hozzá a receptet!

Hozzávalók 2 darab 10 cm átmérőjű vagy 1 darab 20 cm átmérőjű formához (8 adaghoz)

Az alaphoz:

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg zabpehely
  • 1 evőkanál kristályos édesítőszer (pl. eritrit, nyírfacukor)
  • 8 dkg vaj/margarin
  • habtejszín és áfonyapor a díszítéshez (elhagyható)

A krémhez:

  • 2 dl hideg habtejszín
  • 1 csomag főzés nélküli zselatin
  • 2 dl sűrű kókusztej (konzerv)
  • 12 dkg áfonya (fagyasztott, felengedve)
  • 4 dkg kristályos édesítőszer (pl. nyírfacukor, eritrit)

A zseléhez:

  • 2 dl víz
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 12 dkg áfonya (fagyasztott, felengedve)
  1. Az alaphoz tálban keverjük össze a kókuszreszeléket, a zabpelyhet és az édesítőszert. Adjuk hozzá a lágy vajat/margarint, dolgozzuk össze.
  2. A formákat béleljük ki sütőpapírral, lapogassuk a masszát 2 darab 10 cm vagy 1 darab 20 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába/tortagyűrűbe. Tegyük hűtőbe.
  3. A krémhez a tejszínt verjük habbá, keverjük hozzá a főzés nélküli zselatint, a kókusztejet és az áfonyát enyhén összetörve. Keverjük bele az édesítőszert. Simítsuk a habot a tortaformákba a megszilárdult alapra. Tegyük hűtőbe minimum 1 órára.
  4. A zseléhez keverjük csomómentesre a vizet a tortazselével, adjuk hozzá az áfonyát, és forralva főzzük össze. Kevergetve hagyjuk hűlni, majd kanalazzuk a torták tetejére. Tegyük hűtőbe pár órára. Habtejszínnel díszítve tálaljuk, megszórhatjuk liofilizált gyümölccsel is.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA: 393 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

Ez is érdekelhet: Kókuszos-narancsos sütemény (laktóz- és gluténmentes, szénhidrátcsökkentett)

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert különszámában jelent meg.
A magazint keresd azt újságárusoknál!

NLKO Desszert

Ajánlott videó