Vrábel Kriszta „odafigyelős” desszertjét könnyedén elkészítheted, mutatjuk hozzá a receptet!
Hozzávalók 2 darab 10 cm átmérőjű vagy 1 darab 20 cm átmérőjű formához (8 adaghoz)
Az alaphoz:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg zabpehely
- 1 evőkanál kristályos édesítőszer (pl. eritrit, nyírfacukor)
- 8 dkg vaj/margarin
- habtejszín és áfonyapor a díszítéshez (elhagyható)
A krémhez:
- 2 dl hideg habtejszín
- 1 csomag főzés nélküli zselatin
- 2 dl sűrű kókusztej (konzerv)
- 12 dkg áfonya (fagyasztott, felengedve)
- 4 dkg kristályos édesítőszer (pl. nyírfacukor, eritrit)
A zseléhez:
- 2 dl víz
- 1 csomag színtelen tortazselé
- 12 dkg áfonya (fagyasztott, felengedve)
- Az alaphoz tálban keverjük össze a kókuszreszeléket, a zabpelyhet és az édesítőszert. Adjuk hozzá a lágy vajat/margarint, dolgozzuk össze.
- A formákat béleljük ki sütőpapírral, lapogassuk a masszát 2 darab 10 cm vagy 1 darab 20 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába/tortagyűrűbe. Tegyük hűtőbe.
- A krémhez a tejszínt verjük habbá, keverjük hozzá a főzés nélküli zselatint, a kókusztejet és az áfonyát enyhén összetörve. Keverjük bele az édesítőszert. Simítsuk a habot a tortaformákba a megszilárdult alapra. Tegyük hűtőbe minimum 1 órára.
- A zseléhez keverjük csomómentesre a vizet a tortazselével, adjuk hozzá az áfonyát, és forralva főzzük össze. Kevergetve hagyjuk hűlni, majd kanalazzuk a torták tetejére. Tegyük hűtőbe pár órára. Habtejszínnel díszítve tálaljuk, megszórhatjuk liofilizált gyümölccsel is.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA: 393 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta
Ez is érdekelhet: Kókuszos-narancsos sütemény (laktóz- és gluténmentes, szénhidrátcsökkentett)
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert különszámában jelent meg.
A magazint keresd azt újságárusoknál!
