Sztárok, akik remekül – vagy mókásan? – festenek Mikulás-ruhában

Van, aki véresen komolyan vette a feladatot, és van, aki szexire igazította a figurát.

Mindjárt itt a karácsony, mondhatni, ráfordultunk a célegyenesre, ami egyet jelent azzal, hogy most már nem ciki, ha a tévénk képernyőjén mást sem látni, csak olyan ünnepi klasszikusokat, mint a Reszkessetek, betörők! vagy a Télapu. Utóbbiban Tim Allen annyira szerethető Mikulás volt, hogy ha híres embert kell mondanunk, aki magára öltötte a télapójelmezt, szinte biztos, hogy elsőként ő jut eszünkbe. Pedig az elmúlt évtizedekben jó pár sztár bújt Mikulás-ruhába, ki egy szerep kedvéért, ki egy színpadi fellépés alkalmával, ki csak úgy, mókából.

És bár jó ideje tudjuk, hogy a Mikulás nem létezik, ők bármikor lepottyanhatnának a kéményünkön. Igazi karácsonyi csoda lenne!

Ben Affleck

Fotó: Dimension Films/Rob McEwan/Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images

A kétszeres Oscar-díjas és kétszeres Golden Globe-díjas színész-rendező 2000-ben, a Hulla, hó, telizsák című akcióthriller kedvéért bújt Mikulás-ruhába. A karácsony idején játszódó filmben Ben Affleck egy börtönből szabadult férfit alakít, aki egy kaszinó rablásához ölt álruhát. Az ilyen rosszfiúknak csak virgács jár…

Billy Bob Thorton

Fotó: IMDB

Ben Afflecknél talán már csak Billy Bob Thorton követett el nagyobb csínytetteket Mikulás-jelmezben. Az Oscar- és Golden Globe-díjas színész a 2003-as Tapló télapóban és a 2016-os Tapló télapó 2-ben csinált úgy, mintha ő lenne a Nagyszakállú, tette ezt – a szerepe kedvéért – elég pocsékul. Ahogy karácsonyi filmajánlónkban is írtuk, ezek a vígjátékok egyáltalán nem finomkodnak, a magát plázás Télapónak álcázó kasszafúró tényleg tapló – de nagyon vicces.

Jake Gyllenhaal

Fotó: IMDB

A Bőrnyakúak egy 2005-ös német–amerikai háborús filmdráma, a lehető legtávolabb áll a karácsonyi filmek műfajától, de látványnak nem utolsó a Szaúd-Arábiában állomásozó, félmeztelen, Mikulás-sapkás Jake Gyllenhall… A Bőrnyakúakban az Oscar-jelölt színész-filmproducer egy húszéves önkéntes katonát alakít, akinek az Öböl-háborúban kell harcolnia.

Ryan Phillippe

Fotó: IMDB

Az 1970-es évek New Yorkjának éjszakai klubéletét életre keltő 54 című filmdráma ugyan megbukott, de ki tudná elfelejteni az akkor a húszas évei elején járó Ryan Phillippe-t, aki hanyagul felöltözött Mikulásként jelenik meg a kamerák előtt. A kockás hasa egyértelműen emeli karácsonyi hangulatot. Az amerikai színész az 1998-as filmben egyébként egy 19 éves pultost alakít, akit teljesen magába szippant a város legfelkapottabb diszkója, a Studio 54.

Kurt Russell

Fotó: IMDB

A Golden Globe-jelölt színészt a hatvanas évek óta foglalkoztatja Hollywood, 67 évesen pedig az a megtiszteltetés érte, hogy magát a Mikulást is eljátszhatta. A Karácsonyi krónikák című családi vígjátékban meglepően szókimondó Télapót alakít, és vitathatatlan, hogy neki van a legjobban belőtt, legélethűbb szakálla! A Netflix-film 2020-ban folytatást kapott, ebben Télanyó, vagyis Mrs. Claus is feltűnik, akit ki más formálna meg, mint Kurt Russell felesége, Goldie Hawn.

Lacey Chambert, Rachel McAdams, Lindsay Lohan, Amanda Seyfried

Fotó: IMDB

És ha már Télanyóról esett szó, szögezzük le, hogy a Mikulás-jelmez nem a férfiak privilégiuma. Sőt, van, hogy a nőknek jobban is áll… A 2004-es Bajos csajok négy főszereplőjének karácsonyi tánca a Jingle Bell Rock című számra ikonikussá vált – olyannyira, hogy Ariana Grande a Thank You, Next klipjében rekreálta a jelenetet.

Destiny’s Child

Fotó: Sylvain Gaboury/FilmMagic

Beyoncé lánycsapata, a Destiny’s Child 2001-ben egy komplett karácsonyi albummal rukkolt elő, rajta klasszikusok feldolgozásával és saját dalokkal, az ünnepi szezonban pedig a trió szexi Mikulásnak öltözve promotálta a korongot. Az 8 Days of Christmas platinalemez lett.

Roger Moore

Fotó: WATFORD/Mirrorpix/Mirrorpix via Getty Images

A 2017-ben elhunyt angol színész, aki hét James Bond-filmben játszotta a legendás titkos ügynököt, azt mondta, mindig is szeretett volna a Télapó bőrébe bújni, hogy meghallgassa a gyerekek kívánságait, és karácsony reggelére elvigye hozzájuk az ajándékokat. Roger Moore vágya az 1969-es fotó tanúsága szerint valamelyest teljesült, ugyanis egy southamptoni bevásárlóközpontban Mikulásnak öltözve járt a legkisebb látogatók kedvébe. Ugyanebben az évben feleségével, Luisa Mattioli színésznővel a londoni Savoy Hotelben jelent meg Télapóként, a jótékonysági eseményen beteg gyerekeknek gyűjtöttek ajándékokat.

Larry Hagman

Fotó: Diana Walker/Getty Images

Az amerikai színésznek 1985-ben, a Fehér Ház karácsonyi ünnepségén sikerült két szerepet is magára ölteni: egyszerre volt a Dallas Jockey Ewingja az elmaradhatatlan cowboykalappal és Mikulás nagy szakállal, piros kabáttal és méretes övvel. Kezét a first lady, Nancy Reagan szorítja, akinek piros ruhája tökéletes illik Larry Hagman maskarájához.

Whoppi Goldberg

Fotó: IMDB

Az EGOT-díjas színésznő akármilyen jelmezt is ölt magára, az remekül áll neki. Imádtuk apácaként, királynőként és Guinanként is, és még Mikulásként is fantasztikus volt. A pót télapó című 2001-es vígjátékban a Mikulás utódot keres magának, az egyetlen lehetséges a posztra pedig nem más, mint a Whoppi Goldberg által alakított, szőrösszívű Lucy. Hát nem vagányak az új Télapó fehér rasztái?

Kerülj karácsonyi hangulatba, dekorálj, kézműveskedj DIY videóinkkal!

Kiemelt kép: Getty Images