4 csillagjegy, akit nagy meglepetés ér karácsony környékén

Szeretnénk már kicsit lehiggadni, békében várni a karácsonyt, számot vetni az évvel, szeretteink körében ünnepelni. Szeretnénk, hogy legfeljebb csak az zavarja meg az ünnepet, ha váratlanul mazsolát találunk a mákos bejglinkben. Persze, ez nem mindenkinek sikerül, hiszen meglepetések – ahogyan csodák is – márpedig vannak.

A karácsonytól elvárás, hogy ideális legyen. Ám nem mindenki gondolja így, és nem mindenkinek jön össze. Van, akinek akkor izgalmas a karácsony, ha történik valami váratlan, beesik valami megoldandó feladat. És van, akinek meg nincs választása, ha jön a meglepetés – legyen jó vagy rossz – nincs mese, alkalmazkodni kell hozzá. Nézzük, melyik három csillagjegy számíthat kevésbé nyugis, de azért mégis nagyon szép karácsonyra.

Kos

A Kos nagyon önálló és nagyon érzékeny. És nagyon együttműködő is. Ennek a háromnak a kombinációja mindig képes előidézni egy kis konfliktust, izgalmat az életében. Most is nagyon igyekszik szuper ötletekkel előállni, hogy minél szebb lehessen a karácsonya, csak azt felejtette el ismét, hogy erről másokkal egyeztessen. Mert ami neki a lehető legjobb, az lehet, hogy több családtagnak a lehető legrosszabb elképzelés karácsonyi ajándékként, programként. De persze a Kos nyitott az építő kritikára, csak hát viszonylag utolsó pillanatban kezdődik mindig a tűzoltás, és ettől feszült lesz a ünnep. A nagy meglepetés idén viszont az, hogy a csillagállásnak köszönhetően (de lehet, hogy csak a karácsonyi jutalom által előidézett kisimult idegeknek…) a Kos előbb kérdez, mint cselekszik, és ezáltal egy veszekedésmentes, harmonikus ünnep várhat rá és a családra.

Skorpió

A Skorpió mindig pontosan tudja, hogy mit akar. Például azt is, hogy ha egy mód van rá, nem akarja túlhajtani magát ünnepek idején. Hiába invitálják, kérlelik, hajthatatlan, néha úgy tűnik, mintha Grincs földi helytartója lenne. Stabilan, magabiztosan teszi a dolgát az életben, és stabilan, magabiztosan állítja, hogy jó lesz neki otthon karácsonykor. Általában már jó előre kitalálja, hogy milyen filmeket fog megnézni, milyen könyveket szeretne elolvasni, és ebből senki nem tudja kizökkenteni. Idén azonban érzelmi hullámvasúton ül a Skorpió, így a családja, barátai számára igen meglepő dolgokat produkál. Sőt természetesen saját maga számára is, hiszen a Skorpió látja magát kívülről, és nem is tudja mire vélni, amikor rábólint egy meghívásra, amikor ajándékot keres egy kollégának, vagy amikor váratlanul átölel valakit. Szerencsére a szerettei remekül állnak a Skorpió hangulatváltozásához, mindenki boldog, hogy előjött a csiga(skorpió)házból, legfőképpen maga a Skorpió.

Vízöntő

A Vízöntőről gyakran úgy gondolja a környezete, hogy túlontúl optimista, már-már álmodozó. Nem látja reálisan a világot, és ezért van, hogy nem is boldogul olyan könnyedén. Mert az álmodozás segíthet is a hétköznapokban, de ugye az élet megrontója is lehet. Idén azonban, talán a világban tapasztalható változások hatására, már a Vízöntő sem tudta mindig csukva tartani a szemét. Felismerte, hogy a realista gondolkodás most már nem választás kérdése. A Vízöntő így nagy meglepetést szerez majd a családjának, amikor karácsonykor összegyűlnek. Optimizmusa immár józan ítélőképességgel jár kéz a kézben, aminek köszönhetően olyan családtagokkal tud gyümölcsöző beszélgetéseket folytatni, akikkel már régóta nem. A Vízöntő maga is meglepődik, hogy pont emiatt, az ünnepek végére új ötletek, tervek pattannak ki a fejéből, de vigyázat: a józan észre továbbra is szükség lesz, hogy meg is valósíthassa őket.

Rák

A gondoskodó Rák jó előre beszerezte már az ajándékokat, ragyog a lakás, és az ünnepi menüsor is összeállít már fejben. Igen ám, de valami hiányzik… A Rák belsője mélyén mocorogni kezd az elégedetlenség, és idén – önmaga lepődik meg ezen a leginkább – a szokásos családi programok kilátása nem tölti el akkora örömmel a szívét, mint általában. Talán most tudatosodik benne, hogy igazából nem is tudja, ő mit akar, számára mi a fontos, így idén ünnepekkor elindulhat ennek a feltérképezésére. Javasoljuk, hogy ossza meg a szeretteivel, mi zajlik benne, másképp a család nem fog tudni mit kezdeni a Ráktól szokatlan viselkedéssel.

Kiemelt kép: Getty Images