Ünnepi szettek, amelyektől megjön a kedvünk az év végi partikhoz

Legyen elegáns, de ne túl hivatalos. Legyen trendi, de ne túl kirívó. Sok az íratlan szabály, de a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat az ünnepi outfitjeinkben.

–––SZPONZORÁLT TARTALOM–––

A karácsonyi partikra való felöltözés néha még a divatérzékenyek számára is kihívást jelenthet, hiszen más-más outfit felel meg egy céges karácsonyi vacsorára, egy év végi partira és egy családi ünneplésre is. Az ünnepi szezon vészesen közeledik, így talán nem árt végigvennünk, hogy milyen party wear alternatívák közül válogathatunk, ha az alkalomhoz illően és stílusosan szeretnénk megjelenni mindenütt, ahová az elkövetkezendő hetekben hivatalosak vagyunk. És ha nem találjuk a ruhásszekrényünkben a megfelelő darabokat, akkor se essünk kétségbe, az F&F széles ünnepi termékkínálatában mindent megtalálunk, amire csak szükségünk lehet. (Sőt, még remek ajándékokat is vadászhatunk a szeretteinknek!)

A kényelemről ne mondjunk le

Az első és leglényegesebb, hogy tegyünk félre a csípős anyagú – sőt akár viszketést okozó – kötötteket, a túlságosan szűk sztreccsholmikat és minden mást, ami kényelmetlen. Ha a lábbelik közül a magas sarkú cipőre esik a választásunk, akkor abból is a kényelmesebbre voksoljunk, amely korábban sem hagyott cserben, illetve a törpesarkú verziót javasoljuk, amelyben reggelig táncolhatunk. Elvégre hogyan szórakozhatnánk önfeledten, ha a ruháinkban sem érezzük jól magunkat? És gondoljunk csak bele: azt a ruhát, amelyben már a készülődés során is alig kapunk levegőt, mennyire lesz komfortos hosszú órákon át, egy teljes ünnepi menüsor elfogyasztása után viselni? Csak és kizárólag kényelmes, a bőrnek kellemes darabok között válogassunk.

Klasszikusok újragondolva

A kis fekete ruhával soha nem lőhetünk mellé. Ha ott lapul a gardróbunkban a tökéletes alkalmi ruha, de azért nem szívesen nyúlunk utána, mert kissé unalmasnak tartjuk, gondoljuk végig, mi mindennel tehetnénk izgalmasabbá. Néha elég egy hangsúlyos kiegészítő (egy látványos nyaklánc vagy egy nagy méretű fülbevaló), hogy feldobjunk egy alapdarabot. A kis fekete ruha kifejezetten divatossá válhat, ha a szezon kedvencével, mintás harisnyanadrággal viseljük, vagy ha az év meghatározó színével, a Barbie-pinkkel kombináljuk – például úgy, hogy egy vibráló rózsaszín blézert veszük fölé. Ha pedig az eleganciára mennénk rá, fókuszáljunk a műszőrme részletekre: egy szőrmegalléros kabáttal vagy műszőrme stólával garantált a sikkes antré.

Fotó: F&F

Ragyogó pillanatok

Az ezüst- és az aranyvasárnap után joggal vágyunk arra, hogy metálfényű szettekben jelenhessünk meg a várva várt eseményeken. Szerencsére a trendek a csillogásnak kedveznek: megannyi flitteres, fémesen ragyogó darab közül válogathatunk. Azt pedig, hogy milyen mértékben viseljük ezeket a csillogó ruhákat, ahhoz igazítsuk, hogy mennyire szeretnénk kitűnni a tömegből. A visszafogottabbak minden bizonnyal beérik egy pezsgőszínű flitteres toppal is, amely csodásan mutat úgy is, ha éppen csak kikandikál egy elegáns nadrágkosztüm alól, netán egy fémszállal finoman átszőtt, kötött ruhával, akik pedig a parti sztárjai kívánnak lenni, akár tetőtől talpig is ragyoghatnak.

Alkalmi anyagok és árnyalatok

Még akkor is, ha a hétköznapokban az egyszerűséget preferáljuk az öltözködésben, az év végi ünnepeknek adjuk meg a módját – szép ruhát viselve a hangulatunk is sokkal emelkedettebbé válhat. És nem is kell kimozdulunk a komfortzónánkból azzal, hogy olyan holmikat és fazonokat választunk, amelyek távol állnak tőlünk: már egy-egy nemesebb anyag is ünnepi megjelenést kölcsönözhet. Vegyünk fel selyemhatású vagy bársonyból készült ruhadarabokat, és részesítsük előnyben az olyan gazdag színárnyalatokat, mint a pink és a piros, illetve a fémes árnyalatok.

Kiemelt kép: F&F

A videóban bemutatott termékek a készlet erejéig érhetők el a Tesco áruházakban. A választék áruházanként változó és eltérő.