Ennek a 3 csillagjegynek különösen nehéz jó ajándékot találni

Néhány hét múlva karácsony, rohanunk ide és oda, gyűlnek az ajándékok, szerencsére bőven van mit kipipálni a teendőink listáján. De van pár ember, akiknek sehogy sem sikerül meglepetést találnunk. És szinte biztos, hogy az alábbi három közül valamelyik a csillagjegyük.  

Nem nehéz kitalálni, hogy ha valaki havonta egyszer színházba jár, valószínűleg örülni fog a színházjegynek. Vagy ha gyakran posztol angol kertekről, boldog lesz egy kertészeti albumtól vagy egy csinos öntözőkannától. Aztán vannak azok, akik – biztos, ami biztos – inkább elmondják, hogy pontosan mire vágynak, vagy leadnak egy listát – legyen onnan a meglepetés. És vannak azok, akikkel évről évre ugyanaz a probléma: fogalmunk nincs, mit vegyünk nekik. Ne magunkat hibáztassuk ezért, ne is őket. Nem ők tehetnek róla, hanem a csillagjegyük.

Bika

A Bika hajlamos nagy lábon élni, mindent el is követ, hogy valóban megengedhesse magának a luxust, ha mást nem, a mindennapokét. Egy jó étterem, finom alapanyagok, szép ruhák, kultúra, érdeklődési köre mindenre kiterjed és mindezekre szívesen is költ. Ettől fogva viszont nehéz a dolgunk, hiszen hogyan is találhatnánk olyasvalakinek megfelelő ajándékot, aki maga is áldoz különlegességekre? Vajon megvásárolta már? A zsúrkocsiján ott a champagne, amit épp fogunk a delikáteszben, ahova egyébként alig mertünk belépni, csak miután ellenőriztük a bankszámlánk állását? Vagy éppen nem is elég jó ez az ital? Nem elég minőségi? Nem elég drága? Vigyünk oda egy olyat, amit mi  vennék magunknak? Az meg olyan hétköznapi…

Mérleg

A Mérleg túlságosan kifinomult. Ha ezt tudomásul vesszük, akkor már nincs is olyan nehéz dolgunk. Vegyük a fáradságot, és jegyzeteljünk év közben, ha éteri hangján elismeréssel szól egy antik töltőtollról vagy valami furcsa formájú porcelánról, amit egy régiségkereskedés weboldalán talált. Esetében abban a tekintetben szerencsések vagyunk, hogy nem kell drága holmikra gondolni.

Csak csupa olyasmire, ami nem magától értetődő, ami nem alapvető, ami sokak szemében felesleges.

Persze egy retró ugráló békára is illik ez a leírás, de figyelem, a Mérleg annak nem örül. Maradjunk a régiség vonalon, ami nem egyenlő az ócskással, és ha végképp semmi ötletünk, vegyünk egy albumot – régiségekről.  

Bak

A Bak igazából ajándékra sem vágyik. Az is megfelelő neki, ha semmit sem kap, csak lengje be a karácsony szelleme a helyet, ahol az ünneplés folyik épp. Abban sem talál kivetnivalót, ha pénzt kap, rögtön van ötlete, mire is költhetné, bár az esetek többségében inkább gyűjt. Ha mégis kap valami tárgyat, ne lepődjünk meg, ha nem annyira tud vele mit kezdeni. Praktikus csillagjegy lévén nem repes a boldogságtól, ha ékszert ajándékoznak neki, vagy épp könyvet, amit úgysem olvas el, esetleg cédét. A Baknak hasznos dolgokat vegyünk, öröm számára egy élelmiszerkosár, egy masszázsutalvány, minél praktikusabb, annál jobb.

Ha az ajándék nem is, a csomagolás lehet tökéletes – főleg, ha saját kezőleg készítesz hozzá csomagolópapírt. Mutatjuk, hogyan:

Kiemelt kép: Getty Images