Így választhatunk mindenkinek tökéletes ajándékot

Nem mindig egyszerű kiválasztani a megfelelő meglepetést szeretteink számára, de így biztosan sikerülni fog.

––––– SZPONZORÁLT TARTALOM –––––

Az ünnepek közeledtével gyakran tanácstalanul vakarjuk a fejünknek, hogy vajon milyen ajándékot is adhatnánk a szívünknek kedves személyeknek, hiába ismerjük őket nagyon jól. Bizony, nem egyszerű ilyenkor dönteni, hiszen szeretnénk, ha örülne annak, amit kap, tudja, hogy szeretetből adtuk, és mindig jó érzéssel gondoljon ránk, akárhányszor ránéz. Azonban az alábbi taktikákat követve biztosan sikerül megtalálnunk a tökéletesen személyre szabott ajándékot

Ne kötelesség legyen

Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, amikor ajándékokat vásárolunk másoknak (és magunknak), hogy azt gondoljuk, hogy ha több dolgot adunk, az boldogabbá teszi az embereket. De ez pont fordítva van. A boldogság nem a pozitívumok hozzáadásából fakad, hanem a negatívumok eltávolításából. Egy jól célzott, jól megtalált ajándék többet ér, mint egy olyan, amivel csak „kipipáljuk” az ajándékozást mint elvégezendő feladatot. Az adott meglepetés lehet egy kis apróság, vagy egy értékesebb dolog is, a lényeg, hogy tényleg örömöt okozzon annak, akinek adjuk. Gondoljuk át, hogy az illető minek venné leginkább hasznát, minek örülne a legjobban. Ha esetleg drágább dologról van szó, akkor pedig „összefoghat” a család, a baráti kör, és meglepheti az adott személyt a rég vágyott dologgal.

Ne adjunk több gondot

Az emberek nem szeretik, ha döntéseket kell hozniuk, ezért ne válasszunk olyan ajándékot, ami erre kényszeríti őket, hiszen azzal gondot varrunk a nyakukba. Például ha élményt szeretnénk ajándékozni, annak legyen egy dátuma (de arra azért ügyeljünk, hogy át tudják tetetni), mert máskülönben fennáll a veszélye, hogy végül sosem megy el rá, mert mindig közbejön valami. 

Fotó: F&F

Hosszútávú, ne villantós

Ajándékválasztásaink általában önzőek, mivel azt akarjuk mutatni, hogy mennyire remek ajándékozók is vagyunk, ezért aztán gyakran olyasmit veszünk, amik lenyűgözőek – legalábbis az első pár percben. A probléma az, hogy a villanás elillan, és a megajándékozottnak kell megbirkóznia azzal, ami megmarad az ajándékból. Ilyen tipikus példa a hatalmas virágcsokor, ami tényleg csodás látványt nyújt, de egyáltalán nem tartós. Jobb stratégia, ha olyan praktikus ajándékokat keresünk, amelyek tartósak. Például vágott virágok helyett cserepes növényeket, amiben hosszú távon is gyönyörködhetnek, így minden nap felidézi bennük az örömöt, amit az átadáskor éreztek. Tanulmányok szerint ez pedig felülmúlja egy mutatós ajándék egyszeri varázsát. ha mondjuk ruhadarabot vagy ékszert szeretnénk adni, abból is inkább azt részesítsük előnyben (persze az ajándékozott ízlését és személyiségét is figyelembe véve), hogy inkább jobban kihasználhatóbb, klasszikusabb darabok legyenek, hiszen ezek időtállóak, többször tudja majd viselni. Az F&F kínálatában rengeteg olyan sikkes, de mégis időtálló darabot találunk kicsiknek és nagyoknak egyaránt, amelyeknek sokáig örülhet az, akiknek szánjuk.

Ne magunkból induljunk ki

Sokan el szokták azt a hibát követni, hogy ajándékok nézegetése közben azt veszik figyelembe, hogy NEKIK mi az, ami tetszik, ők mire vágynak, és teljesen figyelmen kívül hagyják az ajándékozottat. Próbáljunk ne ebbe a csapdába belesétálni, vonatkoztassunk el a saját vágyainktól. Ha pedig rájövünk, hogy valójában arra a bizonyos dologra vágyunk, amit a másiknak szánunk, lepjük meg vele magunkat, vagy kérjük azt ajándékba (lásd következő pont). Az F&F-nél megtalálható mindaz, amire szükségünk lehet a tökéletesen személyre szabott ajándékhoz: a kínálatban szerepel minden kicsiknek és nagyoknak; a bohókásabb stílust kedvelőknek; azoknak, akik szeretnek mindig csinosan öltözni; és azok is megtalálják a nekik való darabokat, akik a kényelmes stílust részesítik előnyben. Így biztosan be tudjuk szerezni mindenki számára az ideális ajándékot –és közben magunknak is szemezgethetünk.

Ne akarjuk jobban ismerni

Ajándékozóként szeretnénk megmutatni, milyen jól ismerünk valakit. De tudjuk, ki ismeri még nálunk is jobban a megajándékozottat? Hát ő maga! Tehát amikor arról mesél, hogy mit szeretne kapni, ne próbáljunk meg túljárni az eszén, hanem adjuk meg nekik, amit akarnak. lehet, hogy ez elsőre túl unalmasnak tűnik, de higgyük el, hogy számukra nem lesz az. Meglepő, de bizonyos tanulmányok szerint az ajándékozottak szerint a leggondosabb ajándékok azok, amelyeket ők kértek. Ha nem akarunk direkt rákérdezni, akkor kicsiknél célravezető lehet, ha írnak egy levelet a Jézuskának vagy Télapónak, nagyobbaknál pedig vezethetünk egy Excel-táblázatot, ahova mindannyian bele tudjuk tenni a nekünk tetsző holmik linkjeit.

Kiemelt kép: F&F

A videóban bemutatott termékek a készlet erejéig érhetők el a Tesco áruházakban. A választék áruházanként változó és eltérő.