Ha épp azon töröd a fejed, mit ajándékozz egy olyan szerettednek, akinek mindene az utazás, van rá néhány tippünk.

A következő ajándékokkal egy pillanat alatt „körbejárhatjátok”a Földet, és éppen ott horgonyoztok le, ahol csak akartok – együtt, mint ajándékozó és az ajándékozott.

Marrokó: Marandshop, Palmerie Mirror tükör, 15.360 Ft

Fotó: Marangonashop

Repítsd el az ismerősödet az Ezeregyéjszaka világába ezzel a gyönyörű, marokkói, kézműves, pálmalevelekből készült tükörrel. Az ügyes kezű szakemberek bármit el tudnak készíteni ebből az anyagból, és minden egyes darab egyedi, kicsit különböznek egymástól. A 60 cm-es tükör bármelyik fürdőszoba, hálószoba legszebb éke lehet. A webshopban egyébként nemcsak kiegészítőket találsz, hanem gyakorlatilag mindent, ami marokkói. Férfi és női szépségápolási termékek, illatgyertyák, szőnyegek, papucsok, kisbútorok közül válogathatsz, sőt még főzőestekre is bejelentkezhetsz. Irány Marokkó!

Párizs: Chez Dodo, Macaron válogatás karácsonyi díszdobozban, 10.990 Ft

Fotó: Chez Dodo

Ki ne örülne az ország legfinomabb francia desszertjének? Dodo máig fontos múzsájának tekinti Pierre Hermét, és a nagy mesterhez hasonlóan ő is az olasz módszert követi, azaz a tojásfehérjét cukorsziruppal, és nem porcukorral keveri el. A sütemények lelke azonban nem a két kis kalapocska, hanem a köztük megbújó töltelék, a ganache, amihez Dodo a világ egyik legfinomabb csokoládéjának, a Valrhonának különböző árnyalatait és aktuális ihlete szerint friss gyümölcsöt, izgalmas fűszereket vagy éppen szarvasgombát vagy piemonte-i mogyorót kever. A Chez Dodóban idén egy mesebeli téli erdőt álmodtak az ünnepi dobozkára, és persze telepakolták az évszak legistenibb macaronjaival. Az ünnepi ízek azonnal meghozzák a hangulatot a karácsonyhoz: 18 darab apró élvezet, amelyek egytől egyig Párizs nevezetességeihez repíthetnek.

Világköri út: Borsa Brown, Sava– Borsa – Regényes ízek a világ körül, Álomgyár Kiadó, 5599 Ft

Fotó: Álomgyár Kiadó

Borsa Brown tőle megszokott módon egy különleges utazásra invitál, most azonban a különleges ízeken keresztül. Szakácskönyvében az Arab-félszigettől Szicília vagy Szardínia partjain át egészen Amerikáig, Törökországig utazhatunk, és a népszerű írónő saját tapasztalataiból is merített receptgyűjteményének fantasztikus ételeit is elkészíthetjük a saját konyhánkban. Legyen édes vagy sós, natúr vagy csípős, folyékony vagy szilárd, egy biztos: ha belekóstolunk a receptek segítségével elkészített ételekbe, és behunyjuk a szemünket, ott lehetünk, ahonnan a könyvben szereplő finomságok származnak.

Skandinávia: Pamutszőnyeg, Nordichome, 26.361 Ft

Fotó: nordichome.hu

A skandináv letisztultság már jó ideje hódít a lakberendezésben is, hiszen a minimalista formák, világos színek minden teret tisztább érzetűvé és otthonosabbá változtatnak. Ez a csodaszép, szürkészöld, kör alakú pamut szőnyeg is azonnal az otthonunkba varázsolja a dán „hygge” életérzést. Benne rejlik a skandináv visszafogottság és a természet szeretete. A 100%-ban pamutból készült kiegészítő egyedi és rendhagyó mintájával azonnal levesz a lábunkról. Kedves és bohém kisugárzása kellemes hangulatot kölcsönöz minden lakásnak.

Spanyolország: Agusti Torello Mata, Cava, 5600 Ft

Fotó: Vino Castillo

A katalán kisvárosban, San Sadurní d’Anoniában „kelt életre” ez a palackos erjesztésű, minőségi, brut pezsgő. A kizárólag bio alapanyagokból kézzel szüretelt, magas minőségű cava csak őshonos szőlőfajokból készült: Paradella, Macabeo, Xarello. A 24 hónapos palackos erjesztés révén olyan ízek törnek fel ebben az italban, hogyha egyszer megkóstoltuk, minidig is erre vágyunk majd. Már csak egy kis Serrano, vagy Jamón Ibérico sonka hiányzik hozzá.

Kiemelt kép: Getty Images