Ha még mindig nem találtad meg azt az ajándékot, amit legszívesebben ajándékoznál a gyermekednek, vagy ismerősöd gyerekének, segítünk a választásban.

Három korosztályra bontva ajánlunk olyan ajándékokat, amelyeknek minden kicsi és nagy csemete nagyon fog örülni. 

Babáknak

Little Dutch Készségfejlesztő plüss kocka – Virágok és pillangók, 5890 Ft

Egészen újszülött kortól ajánlott ez a pihe-puha, plüss készségfejlesztő plüss kocka, amelynek oldalait az erdő-mező motívumai díszítik. A visszafogott színű, csörgő, zörgő kocka egészen sokáig leköti a kicsiket, sőt a kilógó címkéket, csomókat, plüss figurákat még ennél is jobban imádják. Biztonságosan nyúzható, rágható, puha és természetes anyagú játék.

Sophiesticated ajándékszett: Sophie zsiráf + plüss csörgő, 11990 Ft

Az eredeti francia játék nem véletlenül a kicsik (legyen fiú vagy lány) nagy kedvence – enyhíti a fogzási fájdalmakat, megnyugtatják a fájó, duzzadt ínyt. A zsiráf készítése hétpecsétes titok, de azt tudni lehet, hogy az elmúlt 50 évben semmit nem változtattak a gyártási technikán – a 100%-ban természetes, kaucsukból készült, alapanyaga ételfestékkel színezett, így a legkisebbek is teljes biztonságban rághatják. A dobozban található plüss csörgőt könnyű kézben tartani és nagyon aranyos.

Mickey egeres, ötrészes ajándékszett, 6995 Ft

Kislánynak és kisfiúnak is nagyon szép meglepetés ez a takaróból, sapkából, babacipőből és két előkéből álló szett. Minden kelléke biomatból készült, a takaró lekerekített sarkokkal, keskeny szegővel készült a legnagyobb biztonság érdekében. A sapka fülekkel ellátott, rávarrott felhajtással, a dzsörzével bélelt babacipő csúszásgátló talpakkal védi a kicsiket. Az előkék jól jönnek egy maszatosabb ebédnél is: egyik oldalukon patent található, a hátoldala pedig puha frottír anyagból készült.

Ovisoknak

vidaXL fa babaház, 41099 Ft

A háromemeletes babaház tökéletes helyszínt nyújt a szerepjátékra, serkenti a képzeletet, kreatív gondolkodásra ösztönöz és tökéletesen fejleszti a legkisebbek kézügyességét is. Sok-sok szoba, beépített lépcsőház, fürdőszoba, konyha és étkező is található benne. A gyerekek szívesen rendezik be a szobákat újra és újra, saját ízlésüknek megfelelő játékot kitalálva. A házat könnyű összeszerelni, a csomag 18 darab mini bútort tartalmaz.

Julia Donaldson – Axel Scheffler, A majom mamája (Pagony Kiadó), 2490 Ft

A kismajom elveszti a mamáját, a pillangó pedig segít neki megkeresni. De ez nem is annyira egyszerű feladat, mert sorban más állatszülőhöz – az elefánttól a denevérig – irányítja az eltévedt majmocskát. Mulatságos rímekkel bukdácsolunk át velük a dzsungelen, miközben a gyerekek sokat tanulnak az állatoktól. Évek óta óriási siker ez a könyv a gyerekek körében, kézről kézre jár a családokban. Sokáig nem lehetett kapni, most érdemes lecsapni rá!

Vilac mágnesek – Közlekedés, 4290 Ft

A mágnesek tökéletesek a gyerekek finom motoros készségeinek fejlesztéséhez, például saját képeivel történeteket alkothatnak. A járműszimbólumok képei a mágneseken minőségi fából készültek, színesek, sokoldalúan felhasználhatóak: megmaradnak a hűtőszekrényen és a fémtáblán, de a gyerekek sok más módon is játszhatnak velük. A készlet 20 képet tartalmaz.

Kisiskolásoknak

Djeco Dinóvilág – 3 D kreatív szett, 11990 Ft

A sokoldalú dínós szettel felfedezhetik a gyerekek az őslények különleges világát hat különböző alkotási technikával: festéssel, karcolással, 3D képkészítéssel, ragasztással, nyomdázással, összeszerelhető papírfigurák készítésével. A kislányok legalább annyira élvezik ezt a kreatív játékot, mint a kisfiúk. 6 éves kortól ajánlott, tökéletes ajándék.

Super Cool diavetítő diafilmmel és katalógussal, 22995 Ft

A REGIO JÁTÉK saját gyártású diavetítője a szülőknek nosztalgikus, a gyerekeknek különleges élményt nyújt. Teremtsetek együtt különleges élményt a gyerekszobában és keltsétek életre kedvenc mesefigurákat! A vetítő 130 cm-es méretre is ki tudja vetíteni a képeket, aminek élességét LED izzó garantálja. A csomagolás tartalmazza a Vuk mesefilmet, ami nagyszerű szórakozást nyújt a család minden generációja számára. Ha az adaptert eltávolítva csak az elemről működtetjük a vetítőt, akkor a gyerekek önállóan is használhatják. Az adapter a játék tartozéka.

Xplora X5 Play okosóra, 61990 Ft

 

Ha olyan ajándékban gondolkodsz, ami óriási öröm a gyereknek, de te is nyernél vele, válaszd ezt a kifejezetten gyerekeknek készült okosórát, aminek nagy előnye, hogy miközben a gyerek önállóbbá válhat, neked sem kell teljesen elengedni a kezét. A gyerek hívásokat kezdeményezhet és fogadhat, de csakis az előre jóváhagyott kapcsolatokkal, a GPS funkció segítségével pedig valós időben láthatod a tartózkodási helyét. Lehet vele fotózni és rövid videókat készíteni, ugyanakkor a készülék sem közösségi média, sem internet lehetőséget nem ad, és nem fogadhat kéretlen hívásokat. Sőt még a mozgásra is ösztöni a gyerekeket, hiszen a szabadban töltött, rendszeres aktivitást külön díjazza az óra: a kis felhasználója 1000 lépésenként egy érmét kap. Az összegyűjtött érméket aztán beválthatja ajándékokra, szolgáltatásokra, jelvényekre, adományozhatja jótékonysági szervezeteknek, vagy akár barátainak is. Az óra azoknak a 4-11 éves csemetéknek ajánlott, akik még túl fiatalok az okostelefonhoz, ugyanakkor elég idősek ahhoz, hogy bizonyos helyzetekben telefonra legyen szükségük. Biztos siker a karácsonyfa alatt!

Kiemelt kép: Getty Images