Ezt a palacsintát süssétek meg a téli szünetben!

A mókás formájú édességet garantáltan imádni fogják.

Bagolypalacsinta gyümölcsökkel

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:

A tésztához:

20 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

1 tojás

2 evőkanál barna nádcukor

4 dl tej

5 dkg vaj/margarin, olvasztva

+ a serpenyőhöz

A díszítéshez:

25-30 dkg málna

2 darab banán

24 szem áfonya

2 darab alma

4-5 gerezd narancs

2-3 dl hideg habtejszín, habbá verve

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojást robotgéppel kihabosítjuk a cukorral, majd felhígítjuk kevés tejjel és az olvasztott vajjal/margarinnal, és hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet.
  2. Apránként hozzáadagoljuk a maradék tejet, közben kevergetjük, hogy a tészta csomómentes legyen.
  3. Kis, kerek palacsintákat sütünk belőle kivajazott serpenyőben (egyszerre kb. fél merőkanálnyi mennyiséget). Kb. 12 darab kis méretű palacsinta lesz belőle.
  4. A kép alapján feldíszítjük: a málnából lesz a sapkája, banánkarikából és áfonyából a szemei, a szárnyát pedig almaszeletekből formázzuk meg. A csőre és a lába alma- vagy narancsdarab legyen. A tejszínhabból lesz a sapka bojtja, illetve prémje.

Elkészítés: 30 perc

kalória: 231 kcal/darab

További ínycsiklandó receptért lapozd fel a Nők Lapja Konyha decemberi számát!

Recept és kép: Nagy Tünde Kiemelt kép: Getty Images