A közel 29 méteres fa a Galleria Dallas bevásárlóközpont fő büszkesége az adventi időszakban.

Az emberek többsége ebben az időszakban szeret a legjobban vásárolni: minden fényárban úszik, a boltokban pedig felcsendülnek a jól ismert karácsonyi dallamok. Sajnos a koronavírus az idei adventet is meghatározza, sokan ezért inkább online vásárolnak. Aki mégis rászánja magát, hogy az ajándékokat a jól megszokott módon szerzi be, az különösen boldog lehet a texasi komplexumban, ami pontosan 1984 óta büszkélkedhet az ország legnagyobb karácsonyfájával.

Többezer dísz 

Idén a fa felállítása november 7-én kezdődött, és körülbelül öt napig tartott. Az öttonnás dekoráció tövében szokás szerint egy jégpályát is kialakítottak, amely több korcsolyázót fogad, mint a híres, New York-i Rockefeller Center. A hatalmas örökzöld nagyságából adódóan több ezer csillogó díszt kap, hogy igazi ünnepi látványt nyújtson.

Egészen pontosan 450 000 villogó LED-lámpa és 1 0 000 karácsonyfadísz került fel rá, amit egy 45 kilós, 3 méter magas csillaggal koronáztak meg.

Közel 50 ember 5 napig dolgozott a fa felállításán, és csak nem 2 napig tartott, amíg mind az 1700 faágra került valamilyen ünnepi dísz.  

Korcsolyázó Mikulás

Decemberben különleges korcsolya előadásokkal is készülnek a vásárlóknak: ugyanúgy fellépnek országos bajnokok, mint amatőr, lelkes gyerekek. A legnagyobb látványosságot mégis Missile Toes nyújtja, aki minden szombaton Mikulásként piruettezik, miközben korcsolyája tűzijátékot lövell ki – ez a bevásárlóközpontban 1993 óta fennálló hagyomány.

Fenntartható vásárlás

Azonban nem csak a hatalmas karácsonyfa és a jeges program teszik különlegessé a bevásárlóközpontot. A Galleria Dallas igazi zöld komplexum, hiszen a fenntartható életforma kialakítása az egyik fő céljuk.

A tervezés során odafigyeltek, hogy a Texasban őshonos, kevesebb öntözést igénylő növényeket helyezzenek el.

Továbbá környezetbarát tisztítószereket használnak, LED-világítás található az egész épületben, víztakarékos illemhelyeket alakítottak ki, illetve az egész épületre kiterjedő újrahasznosítás folyik. Sőt igyekeznek támogatni a helyi művészeket azzal, hogy az ő műveikkel díszítik a bevásárlóközpont belső tereit. A vásárlók ezért is szeretnek ott vásárolni: nem csak különlegesen szép az épület, de a vásárlás is viszonylag környezetbarát.

Kiemelt kép: Getty Images