Ha Halloween-bulit tartasz, ne csak az alkalomhoz illő dekorációval köszöntsd ijesztő vendégeidet, hanem kínáld meg őket néhány rémisztően finom fogással is – például Nagy Tünde múmiafasírtjával!
Hozzávalók 2 nagyobb darabhoz, 4 személyre:
- 50 dkg darált marhahús
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg sütőtök (tisztított mennyiség)
- só, frissen őrölt bors
- 1-1 teáskanál őrölt római kömény és koriander
- 1 darab zsemle
- 1 rúd (27,5 dkg) friss leveles tészta
- 1 tojássárgája a kenéshez
- 2 szem zöld és fekete olajbogyó
- A darált húst a tisztított, reszelt vöröshagymával és fokhagymával, valamint a tisztított, nagylyukú reszelőn lereszelt sütőtökkel összekeverjük, sóval, borssal, a római köménnyel, a korianderrel és a vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlével összedolgozzuk.
- A leveles tésztát kitekerjük, keresztben félbevágjuk, mindkét darab oldalából levágunk egy-egy 2 cm széles csíkot.
- A darált húst két egyenlő részre szedjük, mindkettőből kb. 20 cm magas ovális formát készítünk. Egy-egy darab tésztára fektetjük húsdarabokat, az oldalát felhajtjuk.
- A félretett kisebb tésztát vékonyabb csíkokra vágjuk, majd a képen látható módon kialakítjuk a múmia formát. Tepsibe helyezzük.
- A felvert tojássárgájával megkenjük a tésztát, majd a 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. A szemeket zöld és fekete olajbogyóból készítjük el tálalás előtt.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 1338 KCAL/DARAB
Recept és fotó: Nagy Tünde
Édességgel is készülnél? A denevér cupcake (duplacsokoládés, aszalt szilvás muffin) receptjét jó szívvel ajánljuk!
A múmiafasírt receptje – sok más finomsággal együtt – eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/10. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.
