Egy ruha két élete – Így viseld ugyanazt a darabot nappal és este

A divat játék, az öltözködés pedig az önkifejezésünk része, bár erről gyakran elfelejtkezünk a rohanó hétköznapokban. Néha viszont jó erre emlékeztetnünk magunkat, hiszen pont emiatt a játékosság miatt sokkal változatosabban kezdhetünk el öltözködni.

––– SZPONZORÁLT TARTALOM –––

És hogy ez miért jó? Gondoljunk csak bele, hogy egy-egy holmit sokkal több alkalomra vehetünk fel, mint azt eredetileg gondoltuk. Így nem okozhat az sem gondot, ha mondjuk a munkahelyünkről egyenesen valamilyen eseményre vagyunk hivatalosak, de akár a nyaralásra is kisebb bőrönddel utazhatunk, mivel kevesebb ruhával megoldhatjuk az öltözködést. Arról pedig már nem is beszélve, hogy szakértők szerint legalább harmincszor kell viselnünk egy ruhadarabot, hogy az valóban fenntarthatónak számítson környezetvédelmi szempontból. Persze a legtöbb esetben szükséges némi furfang ahhoz, hogy ugyanaz a ruha megállja a helyét az irodában, egy városi sétán, és este akár egy koktélbárban is – de szerencsére tippjeinkkel ez könnyedén orvosolható.

Viseljünk sokoldalú darabokat

Még mielőtt reggel felöltözünk, szánjunk időt arra, hogy átgondoljuk, mely darabok elég sokoldalúak ahhoz, hogy átalakíthatóak legyenek nappalról estére. Az olyan ruhaneműk, mint a sima fekete ruha, a cigarettanadrág és a farmer mind-mind olyanok, amelyeket fel- vagy le lehet öltöztetni, alkalomtól függően.

Nyáron a nagy melegben fekete helyett viselhetünk fehér holmikat is, amiket ugyanolyan jól lehet kombinálni, viszont sokkal kellemesebb, mert nem vonzza a hőt.

Amikor arról van szó, hogy hogyan lehet egy ruhát nappalról estére átalakítani, minél sokoldalúbb az adott ruhadarab, annál könnyebb dolgunk lesz vele. Valójában azonban egy egyszerű(nek tűnő), színes ruha – amilyenekből most rengeteget találsz az F&F nyári kollekciójában – is átalakítható nappali és esti viseletté is, minden a körítésen múlik.

Galéria | 4 kép

Elő az ékszerekkel!

Sokan nem hordanak ékszereket, vagy csak minimálisan a hétköznapokban, viszont egy esti programra nyugodtan felvehetünk több, feltűnő darabot is. Ez a legegyszerűbb módja ugyanis annak, hogy mondjuk egy nyári ruhát megtöltsünk annyi eleganciával, hogy akár egy koktélpartira vagy színházba is felvehessük. Ráadásul egy feltűnő ékszer, csillogó nyaklánc vagy éppen aranyszínben pompázó karkötő elfér a táskánkban, így tényleg másodpercek alatt dobhatjuk fel a szettünket.

Fotó: Unsplash

Cseréljünk cipőt és táskát

Szintén nagyon egyszerű mód a nappaliból esti öltözetté varázsolásnak az, ha lecseréljük a napközben viselt kényelmes, lapos talpú cipőnket, és helyette egy elegáns magas sarkút veszünk fel, vagy legalábbis egy kevésbé laza papucsot, szandált. Ugyanez érvényes a táskánkra is: a túlméretezett retikült inkább mellőzzük, helyette egy kisebb boríték- vagy válltáskát részesítsünk előnyben. Törekedjünk arra, hogy vagy a színe, vagy az anyaga elegáns legyen, például egy fémes clutch, vagy egy egyszerű, nude színű darab mindenhez illik, legyen lábbeliről vagy táskáról szó.

Az F&F nyári kollekciójában megtalálható nude táska tökéletes társunk lehet reggeltől estig, hiszen mindenhez illik, a mérete pedig tökéletes

Piros, ami nem tilos

Sokat számít a sminkünk is: míg nappalra elég egy leheletnyi festék (vagy ebben a melegben még annyi sem), addig esténként, amikor az idő is már kellemesebb, nyugodtan feltehetünk egy erősebb arcfestést. Ha nem szeretnénk alapozóval és szemceruzával pepecselni, a legkönnyebben egy vörös rúzzsal teremthetjük meg azt a drámaiságot és szexisséget, ami feldobja a megjelenésünket.

Egy vörös rúzsnál semmi sem dobja fel az arcot, és alakítja át a leghétköznapibb szettet éjszakaivá (Fotó: Unsplash)

Kapjunk fel egy blézert

Bár kánikulába ez nem mindig kivitelezhető, általánosságban véve hasznos módja az öltözetünk estivé alakításához, ha felkapunk egy feltűnő felöltőt. Ez lehet egy hímzett dzseki, vagy egy jól szabott, élénk színű zakó is, amilyeneket most az F&F nyári kollekciójában is találsz. Egy szabott blézer remekül mutathat a blúz és vékony nadrág fölött, míg a bomber fazonok remekül alkalmazhatók egy lazább megjelenéshez, egy élénk színű blézer – mint az F&F nyári kollekciójának darabja (a képen) – csodás választás mondjuk egy fehér ruha fölé. Lapozd fel galériánkat további tippekért!

Galéria | 4 kép

Kiemelt kép: Unsplash