5 nyári alapdarab, amely nem hiányozhat a gardróbunkból

Kortól és stílustól függetlenül mindenki gardróbjába beleillenek.

———SZPONZORÁLT TARTALOM———

Csak magunka húzunk egy ruhát, belebújunk egy papucsba, és már indulhatunk is a dolgunkra – öltözködés szempontjából – elvileg – a nyár a leghálásabb évszak. Ennek ellenére mégis hosszú percekig tudunk a ruhásszekrényünk előtt ácsorogni tanácstalanul: mégis mit vegyünk fel? Ha gyakran tesszük fel magunknak ezt a kérdést a reggeli készülődés során, akkor jó eséllyel nem lapulnak ott a gardróbunkban azok az alapdarabok, amelyekre változatos szetteket építhetnénk. És hogy melyek is ezek a ruhák és kiegészítők? Nos nem az unalomig ismételt fehér pamutpólóra és a koptatás nélküli farmersortra gondolunk, hanem néhány sokkal izgalmasabb alapdarabra az F&F legújabb kollekciójából, amelyeket kortól és stílustól függetlenül bárki viselhet 2022 nyarán. Mutatjuk is őket!

Az ingruha

Akár az irodában töltjük az egész napot, akár egy esti koktélozásra vagy hétvégi bruncholásra készülünk a barátnőinkkel, az ingruha egészen biztosan tökéletes választás lesz. Ebben a sikkes és egyszerűségében nagyszerű ruhadarabban, amely a derékrészen elhelyezett megkötővel gyönyörű homokóra alakot kölcsönöz bárkinek, nőiesnek érezhetjük magunkat, ugyanakkor laza szabásának köszönhetően hosszú-hosszú órákon át is kényelmes lesz viselni. Remekül mutat sportcipővel, papuccsal és magas sarkúval is, hűvösebb nyárestéken pedig kombinálható vászonblézerrel, farmerkabáttal és bőrdzsekivel is. A nyaralós bőröndünkből sem érdemes kifelejteni: vegyük fel a fürdőruhánkat vagy a bikininket, öltsük magunkra az ingruhát (ezúttal nem kell bajlódni még a gombolással sem), és irány a tenger vagy a medence partja!

 

Galéria | 2 kép

A maxiruha

A legnagyobb kánikulában nem csoda, ha úgy érezzük, emberkínzással ér fel a testre simuló, szűk ruhák viselése. A feszes holmik helyett éppen ezért jó, ha a gardróbunkból elő tudunk kapni egy-egy szellős, lágy anyagú maxiruhát, amely amellett, hogy komfortos viselet, instant stílusosságot kölcsönöz. További előnyük, hogy mivel testünk nagy részét eltakarják, némi fizikai védelmet is nyújtanak a káros UV-sugarak ellen. (Persze ettől függetlenül tetőtől talpig kenjük be magunkat fényvédővel, mielőtt kimerészkedünk a szabadba!) 2022 nyarán a legjobb választások a mintás maxiruhák, amelyek egyszerre bohókásak és nőiesek.

Galéria | 3 kép

Az egypántos papucs

Akár mezítláb is elszaladgálnánk egész nyáron a fűben és a homokban, de mivel a városban is sokat kell flangálnunk, egy kényelmes, lapos talpú papuccsal is kiegyezünk – pláne, ha az egy minimalista, mindenhez jól passzoló darab. Papucsok tekintetében jól jegyezzük meg az olasz nők örö kérvényű divattanácsát: a flipflop a strandra való, nem az utcára. Utcai viseletnek válasszunk inkább az egypántos modellek közül, idén nyáron az óriási csattal és a fonott pánttal ellátottak az igazán divatosak. Ezeket maxiruhákhoz, farmernadrágokhoz, de még nadrágkosztümökhöz is hordhatjuk. Ha túl visszafogottnak találjuk a natúr vagy fekete papucsokat, fessük a lábkörmeinket élénk színűre, és máris izgalmasabb lesz az összhatás.

Galéria | 2 kép

A nyári zakó és rövidnadrág

A megnevezés kissé hivatalosan, de minimum konzervatívan hangzik, ám valójában a nyári zakó és rövidnadrág kombinációja a szezon egyik legjobban variálható és a kreativitásnak a legtöbb teret hagyó párosítása. Tulajdonképpen egy egyenes szabású, semmiképp sem testre simuló blézerből és egy szintén laza fazonú sortból áll, amelyeknek azonos a színe, a mintája és az anyaga. A sort lehet térdig érő vagy egészen kurta is – utóbbi esetben egy oversized blézerrel ellensúlyozható a combvillantás, így még véletlenül sem lesz túl kihívó a végeredmény. Nyárra tanácsos a jól szellőző, lenvászonból készült darabok közül válogatni, illetve a vibráló árnyalatokra és a pasztellszínekre voksolni – ezekre elég csak ránézni, és máris jobb kedvünk lesz. Hát még ha viseljük is őket!

Galéria | 4 kép

A feliratos póló

Jóval a mémek, a Facebook állapotfrissítések, sőt az SMS-ek előtt még a pólónkon viseltük a mantránkat, az életfilozófiánkat – vagy csak egy vicces mondást, amivel maximálisan tudtunk azonosulni. Ezek a nosztalgikus érzést ébresztő pólók most újra divatosak, és szinte nincs is olyan nyári program, amelyen ne állnák meg a helyüket. Egy elegáns szoknyával és magas sarkú szandállal akár munkahelyi meetingekhez is méltóak lehetnek, kertésznadrággal viselve tökéletesek a baráti grillpartikra, néhány vagányabb ruhadarabbal pedig rögtön fesztiválkompatibilissé válnak. Csak meg kell találnunk a személyiségünkhöz és a hangulatunkhoz legjobban passzoló feliratot!

Galéria | 2 kép

Kiemelt kép: F&F / nőklapja.hu