Boldogságlista és klímapara a Nők Lapja Psziché 10. születésnapi lapszámában

Születésnapi számunkban szakértőinkkel nosztalgiázunk az elmúlt tíz évről, emellett olyan témákat járunk körbe, mint az önismeret, a megvalósításra váró tervek, a múlt súlyos terhei, de terítékre kerül a klímapara, valamint környezetünk megóvása is. Az új dupla címlapos Pszichét október 17-től keressétek az újságosoknál!

„Lapozzatok bele” a magazinba, kattintsatok a képre!

Galéria | 14 kép

Ünnepeljünk!

Tíz éve ilyenkor azzal indítottuk útjára a lapot, hogy bizony megérett a piac arra, hogy legyen egy női lap, ami csak a lélekkel foglalkozik: a mi problémáinkkal, a válaszok keresésével a magánéleti, munkahelyi, családi helyzetekben.

Érzi azt az ember, mikor kellene szakemberhez fordulni, de nem mindig egyszerű megtenni az első lépést. Ez a magazin ebben szeretett volna elsősorban segíteni: válaszolni a kérdésekre és bátorságot adni a kérdezéshez. Olyan témákról írni őszintén, minden szemérmeskedés és lehetőleg latin kifejezések nélkül, amelyek sokakat érintenek, de nem beszélünk róluk. Úgy látjuk, ez sikerült: tíz éve kevesebb oldalon és csak negyedévente jelentünk meg, majd nagyon gyorsan kiderült, hogy bizony igény van erre, kellenek a szókimondó, mellébeszéléstől mentes írások, a szakemberek elérhetőségei. Így nőtt az oldalszám és a megjelenések gyakorisága is. Rengeteg fontos témát jártunk körbe, sok-sok levelet kaptunk, számtalan előadást tartottunk neves előadókkal.

Sokat változott ez idő alatt a világ, az olvasói visszajelzésekből egyértelmű, hogy bátrabban fordulunk orvoshoz, könnyebben kérünk segítséget, ha lelki elakadásunk van. És persze a szerkesztőség életében is sok minden más lett tíz év alatt, hiszen többen anyukák lettünk, növelve ezzel az aggódások listáját.

Azzal sosincs gondunk, hogy témát találjunk, elég beszélgetnünk egy baráttal, családtaggal, és a következő cikkünk címe máris ott motoszkál a fejünkben. Büszkék vagyunk rá, hogy olyan sokan fordultok hozzánk és a szakértőinkhez bizalommal, tegyétek bátran továbbra is.

Akovács Éva, főszerkesztő 

Ne feledjétek, a Nők Lapja Pszichében is megtaláljátok egér piktogramjainkat, amelyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzokat, a cikkeket pedig weboldalunkon:

Ha a cikkek felkeltették az érdeklődéseteket, akkor hazafelé ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek. A Psziché magazin 2019/5. számát október 17-től keressétek az újságosoknál!