Egy legendás színésznő legendás otthona – a Liz Taylor házáról készült fotósorozat intim portrét rajzol a díváról, ami nemcsak a rajongók számára érdekes.

Elizabeth Taylor nemcsak egyszerűen színésznő, világsztár, hanem igazi humanitárius volt, aki számára a családi fészek mindennél fontosabb volt. Neve egyet jelent a nagybetűs hollywoodi sztárral, az álomgyár aranykorának egyik legnagyobb dívája volt. A világ legszebb asszonyának nevezték, életét siker és csillogás kísérte, viharos magánélet, 8 férj, Oscar- és Golden Globe-díjak, feledhetetlen filmek és megannyi gyémánt kísérte élete során. A sztárok esetében általában nem jellemző, hogy ugyanott éljenek évtizedeken keresztül – Liz Taylor ebben is különleges volt, hiszen Los Angeles Bel-Air negyedében található háza, a Nimes út 700 három évtizeden keresztül volt elsődleges otthona: a ranch-jellegű épületet 1981-ben vásárolta, és egészen 2011-ben bekövetkezett haláláig ott élt. Akik ismerték, azok számára ajtaja mindig nyitva állt, ha a falak mesélni tudnának, a Nimes úti ház falai egészen elképesztő történetekről regélhetnének.

Egy díva otthona

De hogy milyen volt ez az otthon? Ha be akarunk kukkantani, akkor Catherine Opie fotóművész 2011-es albuma, a 700 Nimes Road lesz a belépőnk Elizabeth Taylor varázslatos világába, hiszen a 2011-ben elhunyt színésznő házát és tárgyait ő örökítette meg nem sokkal a díva halála előtt, illetve utána.

Catherine Opie: 700 Nimes Road, megnyitó. West Hollywood, Kalifornia. 2016. január 22. (Fotó: Stefanie Keenan/Getty Images for The Museum Of Contemporary Art, Los Angeles)

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Kié volt Liz Taylor előtt a Nimes Road 700 alatt álló ház és mi lett vele a színésznő halála után?
A díva nemcsak a gyémántokat szerette, rajongott néhány egészen furcsa dologért is.
Így rajzolnak valakiről intim portrét a tárgyairól készített fényképek.
Nézegesd Liz különös, mégis varázslatos tárgyait!
Próbáld ki most kedvezményesen!