Gyermekjogok: Dr. Gyurkó Szilvia gondolatai egy aggódó nagymama levele kapcsán

Új rovat közérdekű gyermekjogi témákról a Nők Lapjában! A magazin 2020/42. számának cikke.

A jövőben szerzőnk lesz dr. Gyurkó Szilvia, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány alapítója és vezetője, aki rendszeresen képviseli a gyermekek jogait különböző fórumokon vagy írásaiban. Ezentúl a Nők Lapja hasábjain fejt ki egy-egy közérdekű témát olvasói levél vagy saját tapasztalatai kapcsán.

Egy nagymama ezt írta a levelében: „A kisunokám miatt írok. A lányomék most váltak el. Nagyon rossz volt a házasságuk. Öt évet éltek együtt. Rengeteget veszekedtek meg vitáztak, ami a válással sem szűnt meg igazából, csak most már legtöbbször a gyerek miatt megy a perpatvar. Az utóbbi időben annyira elmérgesedett a helyzet, hogy személyesen már alig állnak szóba egymással a szülők. Vagy ha mégis, abban nincs köszönet. Olyan is előfordul, hogy láthatáskor be sem engedik a másikat. A jövőben szerzőnk lesz dr. Gyurkó Szilvia, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány alapítója és vezetője, aki rendszeresen képviseli a gyermekek jogait különböző fórumokon vagy írásaiban. Ezentúl a Nők Lapja hasábjain fejt ki egy-egy közérdekű témát olvasói levél vagy saját tapasztalatai kapcsán. A küszöbön adják-veszik át a gyereket. Aggódom, mi lesz így ezzel a kisgyerekkel, de nem tudom, mit tehetnék.”

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Válaszok a szakértőtől.
Próbáld ki most kedvezményesen!