Finomságok szezonális alapanyagokkal a Nők Lapja 2020/38. számának Konyha rovatából.

Jamie Oliver receptjeit azért szeretjük, mert érthetőek, egyszerűek, ugyanakkor izgalmasak. Ezúttal csupa olyan fogást ajánlunk tőle, amelyekhez alig pár hozzávaló kell.

Cékla szuper öntetben – 27 perc

4 személyre:
• 600 g nyers, vegyes színű apró cékla, lehetőleg a leveleivel együtt • 4 klementin • 1⁄2 csokor friss tárkony (15 g) • 100 g morzsalékos kecskesajt • 40 g sózatlan felezett dióbél
Tegyél félre néhány kisebb, szemrevaló céklalevelet, a nagyobb céklákat vágd félbe, és főzd fedő alatt egy fazék sós vízben 15–20 percig, vagy amíg puhára nem főnek. Közben facsard 1 klementin levét egy nagy tálba, és önts hozzá 1 evőkanál extraszűz olívaolajat meg egy jókora löketnyi vörösborecetet. Hámozd meg a maradék 3 klementint, szeleteld vékony karikákra, és rendezd el a tányérokon. Szűrd le a céklát, folyass rá hideg vizet, amíg lehűl annyira, hogy ledörzsölhesd a héját. Néhányat vágj ketté vagy szeletelj fel, majd az egészet forgasd össze az öntettel. Kóstold meg, tengeri sóval, fekete borssal igazíts az ízeken, aztán csipkedd rá a tárkonyt, és keverd hozzá a félretett céklaleveleket. Adagold ki a tányérokra, morzsold rá a kecskesajtot meg a diót, végül permetezd meg egy kevés extraszűz olívaolajjal.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több finomság receptje a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!