A New York-i Met múzeum tetőkertjébe kacsák költöztek múlt héten. De vajon mely múzeumokban dolgoznak állatok és melyek híresek négylábú betolakodóik miatt? Mert bizony ilyen is van!

Július végén érdekes képet tett posztolt az Instagramra a New York-i Met múzeum (The Metropolitan Museum of Art). A létesítmény egyébként nagyon jó közösségi média tartalmat készít, de a műalkotások és sztorik helyett egyik nap egy mamakacsa bukkant fel a feedben. A kacsa és kicsinyei a leírás szerint a múzeum tetején található Cantor Roof Gardent (Cantor tetőterasz) választották lakóhelyül. A tetőkert, ahol egyébként időszakos tárlatokat szoktak kiállítani, illetve ahol egy bár is üzemel, kellőképpen elhagyatott volt az utóbbi hónapokban a koronavírus-járvány miatt (a Met csak augusztus végén nyit újra), így megfelelő helynek bizonyult a kacsák számára – akiket egyébként átköltöztettek a Central Parkba. A múzeum munkatársai azonban megkedvelték a mamát és arra biztatták az Insta-követőket, hogy segítsenek elnevezni a kabalaállatot. Remek ötletek születtek egyébként a Friduck Kahlotól Leonora Quackingtonon át Maduck X-ig (a duck angolul kacsát jelent, a quck pedig annyit tesz, háp). A New York-i kacsák ugyan távoztak, de rajtuk kívül egy csomó állat él vagy élt múzeumok közvetlen környezetében, sőt olyanok is vannak, akik bizony ott dolgoznak, méghozzá igen fontos munkakörökben!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

📣 DUCK ALERT 📣 ⁣⁣ ⁣⁣ There's a quacker on the #CantorRoof! This mama bird has decided that The Met's rooftop fits the bill for a prime nesting spot. 🦆 🐣⁣⁣ ⁣⁣ Met staff are keeping an eye on our feathered friend and have enlisted the help of @nycparks Urban Park Rangers to assist in transporting mama and her ducklings to the Central Park pond when they're ready to make a move.⁣⁣ ⁣⁣ In the meantime, we're falling in love and searching for the perfect name for our sweet little lady. ⬇️ Drop your most egg-cellent name suggestions in the comments below. (Extra points if they're art-themed!) ⁣⁣ ⁣⁣ [Image descriptions: A brown duck nests comfortably in a planter on The Met's roof. An alternate angle of the same duck nesting amidst bright green foliage.]

The Metropolitan Museum of Art (@metmuseum) által megosztott bejegyzés,

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Mi lesz a Hagia Sophia kancsal macskájával most, hogy az épület mecsetként funkcionál?
Az elbaltázott norvég biztonsági őr kutya több embert harapott meg, mint ahány lopást megakadályozott.
Emma, a pudli a docens fokozatig vitte.
A floridai hatlábú macskák és az oroszok leghíresebb múzeumi cicái.
Próbáld ki most kedvezményesen!