Dominique Crennre több olyan címkét is lehetne aggatni, amely esetleg sikertelenségre vagy meg nem értettségre predesztinálná. De Dominique Crenn kikérné magának a címkéket, és vitatkozni teljesen hasztalan lenne vele. Íme egy inspiráló életút, a világ egyik legnagyszerűbb séfjéé.

Hogy rögtön elhelyezzük, kiről van szó, Crenn az egyetlen női séf Amerikában, aki három Michelin-csillagos konyhát vezet. Atelier Crenn nevű étterme egyébként San Franciscóban található. Szintén ő volt az a nő, aki először két Michelin-csillagot kapott. 2016-ban egy rendkívül nagy presztízsű listán a világ legjobb séfnőjének választották. Ő azonban tulajdonképpen ezeket a megállapításokat is kikérné magának, sőt, ezt már meg is tette. Több interjúban is elmondta, hogy csorbának gondolja ezt a díjat, mert nem tekinti a nőket egyenrangú félnek. A San Pellegrinót pedig egyenesen egy Instagram posztban bírálta azért, mert szerinte a cég, amely egyébként ennek a már említett nagy presztízsű díjnak a gazdája, fittyet hány a női egyenjogúságra. 2018-ban ugyanis a San Pellegrino Young Chef versenyének zsűrijében 37 séf kapott helyet a világ minden tájáról, akik mind egy szálig férfiak voltak. „Azt hittem, már mindenkihez eljutott a hír, hogy a Föld lakosságának 50 százaléka nő. Ó, bocsánat… 54 százaléka. Nagy csalódást okoztok véleményvezérként. Ez nem inspiráló, és remélem, tanultok ebből, és ezentúl kiálltok értünk. Kérem, fejlődjetek és tegyétek azt, ami helyes” – fogalmazta meg bírálatát egy olyan szervezet ellen, amellyel mások nemigen mernek szembeszállni, hiszen nagyon rangos díjakat osztogat.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan hatott Crenn gyerekkora a karrierjére?
Milyen eszköznek tekinti a sztárséf a főzést?
Hogyan küzdött meg a magánéleti problémáival?
Próbáld ki most kedvezményesen!