Lucy Maud Montgomery karakterével felnőttként, 2020-ban sem nehéz azonosulni.

Könyvből vagy filmből, de a legtöbbünk ismeri a vörös hajú, szeplős lány történetét, aki a képzelt barátaival csevegett, könyveket bújt, és a saját erdei bunkerébe húzódott vissza, ha sok volt számára az iskolai bulliyng. Anno, nagyanyám kerti asztala alatt én is rongyosra olvastam a róla szóló regényt, és az sem titok, hogy arról fantáziáltam, ha létezne, biztosan jóban lennénk, sőt, neki még a faágakból épített kalyibámat is megmutatnám.
Lucy Maud Montgomery történetét később filmsorozatként is vetítették a tévében, és szintén népszerű lett a Váratlan utazás című széria, amely A mesélő lány és Az arany út című regényei, illetve az Avonlea-i krónikák 1-2. novelláskötetei átdolgozásából készült. Azonban a kanadai írónő karrierjében Anne Shirley története jelentette az átütő sikert, amely az 1908-ban megjelent Anne otthonra talál (Anne of Green Gables), az Anne Shirley-sorozat első kötete volt. Ez a későbbiekben nyolckötetes sorozattá nőtte ki magát, sőt, az írónő halála óta újabb kiadást élt meg, és egy előzmény is született hozzá.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Anne Shirley és a kanadai író élete között nagy az átfedés. Mik ezek pontosan?
A könyvből számos filmadaptáció készült, ezek közül a legújabb, az Anne e-vel a végén című sorozat, amely bátran nyúl az irodalmi alaphoz.
Kérdéskörök, amiket a sorozat feszeget, miközben hozza a gyermeki fantáziavilágot is.
Próbáld ki most kedvezményesen!