Madeleine McCann négyévesen tűnt el egy portugál üdülőhelyről: a megmagyarázhatatlan ügy évek óta lázban tartja a sajtót, több könyv és 2019-ben egy Netflix-sorozat is készült az esetről. 2020-ban úgy tűnik, végre elkaphatják a tettest.

Madeleine McCann négyévesen tűnt el egy portugál üdülőhelyről: a megmagyarázhatatlan ügy évek óta lázban tartja a sajtót, több könyv és 2019-ben egy Netflix-sorozat is készült az esetről. 2020-ban végre pont kerülhet az ügy végére: német és brit rendőrök bejelentették, hogy egy szexuális bűncselekményekért börtönben ülő német férfi, egy bizonyos Chritstian B. az új gyanúsított a Madeleine McCann-ügyben. A férfit a német rendőrség pedofil szexuális ragadozóként tartja számon, több megoldatlan ügyet is kapcsolatba hoztak vele, a férfi jelenleg börtönben ül. A hatóságok időközben a gyanúsított fotóját is közzétették, abban bízva, hogy olyan személyek is jelentkeznek információkkal, akik eddig féltek a férfitól. A bűnlajstromát elnézve nem alaptalanul: összesen 17 alkalommal állt már a bíróság előtt.

Döbbenetes esetekkel hozzák összefüggésbe

Ilyen az ötéves Inga Gehricke ügye is. Ő 2015. május 2-án veszett el Szász-Anhalt német tartományban, amikor többek között a szüleivel, Victoria és Jens-Uwe-val töltöttek el egy családi napot – írja a Mirror. A lap szerint a végzetes nap csodásnak indult, a kislány a többi gyerekkel játszott, miközben a szülők elkezdték főzni az ebédet. Ekkor látták utoljára Ingát, akit eltűnése után a rendőrség nagy erőkkel keresni kezdett az erdős területen, ám nem akadtak a nyomára.

Inge Gehricke (Forrás: youtube)

A német ügyészség szerint esélyes, hogy a brit nyomozással is összefüggésben megvádolt, éppen börtönbüntetését töltő Christian B. a tettes. Sőt, egyre több esetet hoznak összefüggésbe a 43 éves férfival. Például az 1996-ban, szintén a portugáliai Algarve-ban (innen tűnt el Madeleine is 2007-ben) eltűnt hatéves német kisfiú ügyével, de  nyomoznak egy 24 éves nő, Monika Pawlak meggyilkolásával kapcsolatban is, akit Hannoverben öltek meg. A belga hatóság pedig egy 1996-ban meggyilkolt, 16 éves német lány, Carola Titze halálának körülményeit vizsgálják. A lány De Haanban nyaralt, sétálni indult a tengerpartra, ahonnan már nem tért vissza. Holttestét később megtalálták a rendőrök, és most arra gyanakodnak, hogy a német gyanúsítottnak köze lehet ehhez a brutális gyilkossághoz is – adott róla hírt a Daily Mail.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Ki az a Christian B., akit a kislány megölésével hoztak összefüggésbe?
Miért csak most beszél róla a rendőrség?
Mi is történt Madeleine-ügyével 2007 óta?
Próbáld ki most kedvezményesen!