Gyereklányok felhajtásával vádolják: de mit tudunk Ghislaine Maxwellről?

Újabb fordulat állhat be az évtizedekre visszanyúló Epstein-sztoriban: az FBI New Hampshire-ben letartóztatta az amerikai milliárdos, Jeffrey Epstein volt barátnőjét, Ghislaine Maxwellt.

Ő az a nő, akiről az áldozatok egybehangzóan állították, hogy aktívan részt vett a gyereklányokból felépített szexhálózat működtetésében, amit Epstein hosszú ideig büntetlenül tudott irányítani. 
A 2019-ben kirobbant Epstein-botrány iskolapéldája annak, ahogy pénzzel, hatalommal és megfelelő szintű kapcsolatrendszerrel még az olyan bűnöket is, mint a kiskorúak szexuális kizsákmányolása, sokáig meg lehet úszni. Jeffrey Epstein mellett mindvégig ott volt a felső körökben korábban is ismert Ghislaine Maxwell, a sziporkázó, rendkívül művelt nő, aki az elmondások szerint nemcsak asszisztált, hanem 1994 és 1997 között beszervezni, felhajtani is segített a jellemzően hátrányos helyzetű, sok esetben már korábban bántalmazott, figyelem- és szeretetéhes tizenéves lányokat, hogy aztán szexuális bűncselekménynek számító szexuális aktust létesíthessenek velük. Akadt közöttük olyan, aki alig múlt 14 éves. De ki is igazából Ghislaine Maxwell, és pontosan mivel gyanúsítják őt Epstein áldozatai?

Az alapító, Terrama Ghislaine Maxwell részt vesz a negyedik WIE (Woman: Inspiration and Enterprise) szimpóziumon, 2013. szeptember 20-án, New York City-ben. (Fotó: Paul Zimmerman / WireImage)

Portrét kértek, FBI nyomozás lett a vége

Menjünk vissza egy kicsit az időben, amikor Jeffrey Epsteinről, a rejtélyes milliárdosról, a politikusok, üzletemberek jó barátjáról még senki sem tudta, miből lett az óriási vagyona. Ekkoriban történt, hogy a Vanity Fair átfogó portrét szeretett volna készíteni a titokzatos pénzemberről, ám az erre a feladatra dedikált oknyomozó újságíró,  Vicky Ward elég gyorsan hátborzongató nyomokra bukkant. Eljutott egy festőművészhez, egy bizonyos Maria Farmerhez, aki állította: a férfi még 1996-ban szexuálisan zaklatta őt és a húgát is, utóbbi az eset idején még kiskorú volt. A nő korábban jelentette az esetet a hivatalos szerveknél, annak ellenére, hogy Epstein többször is megfenyegette, ellehetetleníti, ha nem szívódik fel csendben. Maria és testvére a nyilvánosságot is vállalták volna, reménykedtek ugyanis, hogy Epsteint felelősségre vonják. Mindeközben a portrét író újságírót is többször megfenyegették, Epstein emberei például arra figyelmeztették, jobb lenne, ha inkább az ikerterhessége miatt aggódna, míg a szerkesztőjét, Graydon Cartert a kertjébe dobott levágott macskafejekkel, telefonhívásokkal próbálták jobb belátásra bírni.  Jeffrey Epstein tisztában volt a hatalmával, és nem szégyellte a félelemkeltés eszköztárát bevetni, amint úgy érezte, kínos történetek kerülhetnek elő a múltjából. A portré végül az áldozatok története nélkül jelent meg. Itt véget is érhetne a sztori, de évekkel később egy újabb rendőrségi vád után az egyik nyomozó, akit nem érdekelt, hogy egy nagy befolyású emberrel szemben veszi fel a kesztyűt, utána eredt Epsteinnek.  

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Egy szörnyű piramisjátékhoz hasonló hálózat: gyereklányokból.
Apuci szeme fénye, traumákkal teli családi múlt.
Az áldozatok egyöntetűen állítják, aktívan részt vett a fiatal lányok beszervezésében. Miket állítanak még?
Lojális barát? Számító aranyásó? Vidám lány? Milyen volt a fiatal Ghislaine?
Próbáld ki most kedvezményesen!