Emlékszem, kiskoromban azt hittem, hogy viccesek csak a fiúk tudnak lenni. Később azt gondoltam, én éltem teljes tévhitben, de aztán rájöttem, hogy ez nem véletlen: az egész világ azt diktálja, hogy a férfi dolga, hogy vicceljen, a nőé pedig, hogy nevessen. Beszéljünk a nők humoráról, merthogy igenis van nekik.

Mielőtt belevágtam ebbe a cikkbe, gondoltam, végzek egy kis kutatást az interneten a témában. Ahogy beírtam a keresőbe a „női humor” kifejezést (angolul), döbbenten tapasztaltam, hogy a top találatok a következők voltak: „Miért nem viccesek a nők?”, „6 ok, hogy miért nem viccesek a nők”, „A kutatások szerint a férfiak viccesebbek, mint a nők”, „Tényleg viccesebbek a férfiak, mint a nők?”, „Miért nem szeretik a férfiak a vicces nőket?”, „A nők nem lehetnek viccesek”, és még folytathatnám a sort. Nem a negatív találatokból válogattam, hanem csak ilyenek voltak. Erre azért nem számítottam. Ennyire sziklaszilárd lenne a tény, hogy a humor a férfiak kiváltsága? Kötve hiszem, és ezzel nem vagyok egyedül.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Miért alakult úgy az evolúció során, hogy a férfi lett a nevettető?
Melyek ma a legbátrabb női humoristák?
Miért tesz jót a párkapcsolatnak, ha a nő is mer viccelni?
Próbáld ki most kedvezményesen!