Tinédzserként az osztálytársakkal, egyetemistaként a csoporttársakkal, dolgozó emberként pedig munkatársakkal összejönni a legkönnyebb és a leggyakoribb, legalábbis eddig így tartottuk. De mi a helyzet most, a #metoo után?

Az idei nőnapra hetekig készültem. Nem gyakoroltam be artistaszámot, vagy varázstrükköt, egyszerűen csak egy női magazin szerkesztőségének egyetlen férfi tagjaként úgy éreztem, tennem kell valamit ezen a napon. Hogy pontosan mit is – na azon kellett hetekig gondolkodnom. Úgy tippeltem – hiszen ilyeneket nem kérdezget az ember –, hogy a kollégák egy része igényelte volna a megemlékezést, többeknél viszont azt éreztem, hogy elutasítják a nőnap intézményét. A megoldás végül két doboz csoki lett: az egyiket azoknak vittem, akik nem érzik túlhaladottnak vagy sértőnek a nőnap intézményét, a másikat pedig azoknak, akik igen – ők csak úgy, március 8-ától teljesen függetlenül kapták. Mindenki maga választhatta meg, melyikből vesz.
A stratégia végül bejött, de mindez egyben roppant árulkodó jel is arról, mennyire megváltozott a munkahelyi férfi-nő helyzet. Ma már elhinni is nehéz az olyan történeteket, mint azé a hozzám hasonló helyzetben lévő kollégáé, aki tizenpár évvel ezelőtt még chippendale táncossal készült a szerkesztőségi nőnapra. Egy ilyenért ma már minimum azonnali kirúgás járna minden valamirevaló cégnél, és az illető még örülhetne is annak, ha ennyivel megúszná. De ilyen klímában mégis létezik-e munkahelyi flört 2020-ban és ha igen, hogyan marad életben a #metoo korában?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő most csak 300 forintért!
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan igyekeznek elkerülni a férfiak kellemetlenné is válható helyzeteket, és ez miért káros?
MI az az öt tanács, amit megfogadva biztosak lehetünk abban, hogy jól járunk el?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 300 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta.