Tinédzserként az osztálytársakkal, egyetemistaként a csoporttársakkal, dolgozó emberként pedig munkatársakkal összejönni a legkönnyebb és a leggyakoribb, legalábbis eddig így tartottuk. De mi a helyzet most, a #metoo után?

Az idei nőnapra hetekig készültem. Nem gyakoroltam be artistaszámot, vagy varázstrükköt, egyszerűen csak egy női magazin szerkesztőségének egyetlen férfi tagjaként úgy éreztem, tennem kell valamit ezen a napon. Hogy pontosan mit is – na azon kellett hetekig gondolkodnom. Úgy tippeltem – hiszen ilyeneket nem kérdezget az ember –, hogy a kollégák egy része igényelte volna a megemlékezést, többeknél viszont azt éreztem, hogy elutasítják a nőnap intézményét. A megoldás végül két doboz csoki lett: az egyiket azoknak vittem, akik nem érzik túlhaladottnak vagy sértőnek a nőnap intézményét, a másikat pedig azoknak, akik igen – ők csak úgy, március 8-ától teljesen függetlenül kapták. Mindenki maga választhatta meg, melyikből vesz.
A stratégia végül bejött, de mindez egyben roppant árulkodó jel is arról, mennyire megváltozott a munkahelyi férfi-nő helyzet. Ma már elhinni is nehéz az olyan történeteket, mint azé a hozzám hasonló helyzetben lévő kollégáé, aki tizenpár évvel ezelőtt még chippendale táncossal készült a szerkesztőségi nőnapra. Egy ilyenért ma már minimum azonnali kirúgás járna minden valamirevaló cégnél, és az illető még örülhetne is annak, ha ennyivel megúszná. De ilyen klímában mégis létezik-e munkahelyi flört 2020-ban és ha igen, hogyan marad életben a #metoo korában?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan igyekeznek elkerülni a férfiak kellemetlenné is válható helyzeteket, és ez miért káros?
MI az az öt tanács, amit megfogadva biztosak lehetünk abban, hogy jól járunk el?
Próbáld ki most kedvezményesen!