Krónikus halogatókkal és szakértőkkel jártuk körbe a témát.

“Csak lusta, megbízhatatlan” – legyintenek, ha egy krónikus halogató szóba kerül, pedig bizonyos feladatok rendszeres tologatása mögött a lustaságnál jóval komplexebb okok állnak. Persze visszagondolva vicces sztori, amikor versenyt futva az idővel, még kikapcsolás előtt sikerült házi papucsban becsúsznom az ÉLMŰ-höz, és befizetnem a hónapok óta felhalmozott díjhátralékomat, nevethetünk azon, hogy XY-nál hónapok óta nincs kicserélve a villanykörte, és nem azért mert nincs rá pénze, és csapkodhatjuk a térdünket kacagás közben, hogy bezzeg még Margaret Atwood is három évig halogatta a Szolgálólány meséjének befejezését.
De miután jól kinevettük magunkat, nem árt azzal is szembenézni, hogy a rendszeres halogatást megélni közel sem annyira vicces, árt a pszichének, negatívan befolyásolja a mindennapokat, sőt, az élet nagy lehetőségeitől is megfoszthatja az illetőt. Most szakértő mesél a miértekről, megoldási módszerekről, és érintettek avatnak be minket a halogatás vergődésébe.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Kiderül, ki számít krónikus halogatónak.
Mi köze az önbizalomnak, a perfekcionizmusnak és a szüleink nevelési módszerének a halogatásunkhoz?
Mit él át egy halogató és hogyan befolyásolja életét ez a működési mechanizmus?
Megoldások, amelyekkel legyőzheted a fejedben élő Kismajmot.
Próbáld ki most kedvezményesen!