Érkeztél már gyomorgörccsel a munkába?

Nem kívánt érintések, félreérthető utalások, pásztázó tekintetek, kibeszélés, gúnyolódás, megalázás mások előtt. A munkahelyi bántalmazás eszköztára sajnos nagyon gazdag, ráadásul néha nehezen felismerhető, mikor mivel bántanak minket. Saját magunk érdekében is fontos tisztában lenni azzal, mi számít abúzusnak, ahogy azzal is, hol a mi felelősségünk, amikor valamelyik munkatársunk az áldozat. A struccpolitika ugyanis nem ritka jelenség, a zaklatások fölött ma is sokszor szemet hunyunk, főleg ha a bántalmazó személy hatalommal, tekintéllyel bír. A probléma szőnyeg alá söprése nem magyar sajátosság, a téma globális kibeszélése csak pár évvel ezelőtt, a #metoo kampánnyal indult el. A dominó-effektus aztán hozzánk is gyorsan begyűrűzött, és a mai napig hullanak ki a csontvázak a képzeletbeli szekrényből.

A legutóbbi bomba márciusban robbant: Eszenyi Enikő egykori munkatársai toxikus légkörről, verbális erőszakról, rendszeres megaláztatásról vallottak a nyilvánosság előtt. 

Nem ez volt az első eset, hogy a filmes, színházi berkek múltjából, zaklatással, munkahelyi abúzussal kapcsolatos történetek kerültek elő.
Nem véletlen, ugyanis a szigorú, hierarchikus felépítésű munkahelyek, ahol az alkalmazottak tartanak a felettesük, kollégájuk hatalmától, táptalajt biztosítanak az abúzusnak. A félelem miatt az esetek többsége sosem derül ki, de általánosságban is nagy a hallgatás a cégvezetőknél, ha a munkahelyi abúzus szóba kerül.
„Igyekeztünk anyagot gyűjteni és eseteket, de az volt a tapasztalatunk, hogy úgy dobták tovább a HR-esek és a vezetők a témát, mint a forró krumplit. Erről senki sem akart velünk beszélni. Tabu” – mondja Ónodi Mária, humánmenedzser és coach, az Előzzük meg a munkahelyi bántalmazás workshop ötletadója. A projekt abból a célból született, hogy végre legyen egy fórum, ahová az érintettek és érdeklődők bizalommal fordulhatnak, és ahol pontos információkat kapnak a munkahelyi bántalmazás természetéről. A workshop vezetői kiscsoportos foglalkozásokon, interaktív módon adják át a tudást a mobbing jeleiről, következményeiről, ahogy ahhoz is mankót nyújtanak, hogyan lehet tenni ellene. Ónodi Mária és Dabis Réka pszichológus segítségével most összegyűjtöttük, kik lehetnek nagy eséllyel áldozatok, mit kell tudni a munkahelyi bántalmazás természetéről, és mi az amit semmiképp se tűrjünk el egy munkahelyen.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Kik válnak a leggyakrabban áldozattá?
Vajon téged bántalmaztak mára munkahelyen: mit nem kell eltűrni egy kollégától, főnöktől?
Hogyan teheti tönkre a lelki és fizikai egészséget a verbális abúzus?
Próbáld ki most kedvezményesen!