Nem bírsz magaddal és mindenáron le akarod vágni a saját hajad? Akkor tedd profik tanácsaival - hiszen nem mindegy, mivel, milyen trükkökkel és milyen lelkiállapotban állsz neki!

Az otthoni hajvágás a karantén előtti időkben egyértelműen tabu volt, amiről nemcsak a magazinok, de a fodrászok is bőszen megpróbálták lebeszélni az embert. Ezekben az új időkben azonban nemcsak el lehet játszani a gondolattal, de meg is lehet próbálni. Szakértők adnak ehhez tippeket, de vigyázat, garanciát így nem vállalnak! 
Másfél hónap után már megtanultuk jól eltölteni az időt otthon, a lakások többsége csillog-villog, a konyhában is kimaxoltuk a bennünk lévő tehetséget. Persze ha nem, azzal sincs semmi gond – nem mindenkiből hozza ki a karantén a házimunka hősét. Sőt az is teljesen rendben van, ha nem ezalatt a néhány hét alatt válsz jobb emberré. Teljesen normális, ha nem érzed most az „erőt”, ha nem akarsz kovászbajnok lenni vagy nem akarod tökélyre fejleszteni a bakászanát (jógások tudják, miről beszélek). A pszichológusok is felhívják rá a figyelmet: attól, hogy mostanában több időnk van otthon, az egész emberiséget sújtó, kollektív traumát élünk át, ami nagy teher az idegrendszer számára. Sokak szoronganak, egyesek gyászreakcióval reagálnak, mások számára félelemmel és pánikkal jár ez a bizonytalanság. Így aztán teljesen természetes, ha nem most tanulsz meg egy új nyelvet vagy egyáltalán nem érzed azt, hogy tökéletesíteni kellene magad. Kultúránk produktivitás iránti megszállottsága kifejezetten negatívan sülhet el ebben a járvánnyal és gazdasági összeomlással terhes időszakban. Szóval ne gyötörd magad, tedd, amihez kedved van, és ha valaki motivációs beszédekkel fáraszt, nyugodtan hagyd figyelmen kívül.

A hajad is milyen!

Az az egy biztos, hogy az idő haladtával a mindennapok egyre rendezettebben működnek. Van valami, ami viszont nemhogy egyre jobb lesz, de inkább egyre kaotikusabb. Ez a valami természetesen a hajad. Rendbe kellene tenni, nem? Hiszen mostanra a legjobban levágott frizura is vad burjánzásnak indult, mintha direkt más tempóban nőne elöl és hátul, és persze a frufrud is pont olyan hosszú, hogy fül mögé tűrni még nem lehet, kilátni alóla viszont képtelenség. Ezeket a haj-ügyeket mindenki máshogy viseli, egy valami azonban mindannyiunkban közös: mindenkinél megtalálható otthon legalább egy darab olló, ez pedig meggondolatlan tettekre sarkalhat bennünket.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Ezért érzünk késztetést arra, hogy levágjuk a hajunkat
Profi fodrászok adnak tippeket, akár vágás helyett is
Nemcsak hosszú, de rövid haj esetén is elmondják, mire figyelj
Próbáld ki most kedvezményesen!