„Túl könnyen kaptam a sikert” – Sztárinterjú Eddie Murphyvel

A nyolcvanas évek közepén ő számított a legnagyobb kasszasikernek: hárommilliárd dollárt fizettünk érte a mozikban. A következő évtizedben már kevesebbet láttuk, végül teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. Mi történt Eddie Murphyvel? Megunta? Beteg lett? Vagy egyszerűen csak a családjával akart lenni? Nagyon örültem, hogy végre előkerült egy új filmmel, aminek a címe: A nevem Dolemite. Návai Anikó interjúja.

– A pályafutásod során sokszor voltál fent és lent is, aztán eltűntél. Fogalmazhatunk úgy, hogy most végre megint előkerültél?

– Nem olvasom a sajtót, újság nem volt a kezemben legalább húsz éve. De tudok róla, hogy ilyeneket írnak. Nézd, jó életem van. Tizennyolc éves koromban bekerültem a legnagyobb tévékabaréba, húszéves koromban megkaptam a 48 óra főszerepét, és negyven éven keresztül folyamatosan dolgoztam. Persze, akadt a filmjeim között pár bukta, de négy évtized alatt legalább negyven filmet csináltam, és ha megnézzük a teljesítményemet, elég jó pénzt hoztam a stúdióknak. Vagyis jókedvében alkotott engem a jóisten. Egy rossz filmtől még nem jön el a világ vége. És a legtöbb film, lássuk be, nem működik. Nem jó. A lemezeket se lehet eladni, a tévéshow-kat is sorra megszüntetik. A könyveket nem olvassák, mert az emberek nem olvasnak. Próbálok arra koncentrálni, ami jó volt az elmúlt negyven évben, nem arra, ami rossz.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Próbáld ki most kedvezményesen!