Pontosan harminckét éve alakult a Kispál és a Borz. Tizennyolc éve jelent meg első szólólemeze, a Bandi a hegyről, idén tavasszal pedig a Tűzijáték délben. Fiatalon nősült, két lánya született, karriert épített, zenekarokat működtetett, tombolt, elvált, majd tíz év után újranősült, és ötvenegy évesen ismét apa lett. Lovasi András körberajongott, kedvelt zenész, férj, háromgyerekes édesapa, aki képes emlékezni, átértékelni, önkritikát gyakorolni, és másképp látni a dolgokat, mint fiatalon. Árvai Magdolna interjúja.

– Ugye semmi nem bosszant ezen a szeszélyes tavaszon?

– Nem vagyok bosszankodó típus, de ha hirtelen kell valamit mondanom, ami mindig is zavart, hogy Magyarországon ahhoz, hogy valaki igazán jól végezze a munkáját, megszállottnak kell lenni. Nem elég a nyolc óra tisztességes munka, meg kell feszülni, szinte helyi hősnek kell lenni, ha valamit igazán jól akarsz csinálni. Ha orvos vagy, ha pedagógus, vagy akár szociális munkás, nagyon nehéz hosszú évek után is motiváltnak, lelkesnek maradni, nem belefásulni a körülményekbe.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Próbáld ki most kedvezményesen!