A szerzetesek sem egyformák. Van, aki elvonultan, meditációval tölti a napjait, és van, aki cselekvően benne marad a világban, és nem is látszik rajta, hogy szerzetes. Berkecz Franciska szociális testvér is ilyen, „jeltelenül” él a világban, de rendkívüli tetterővel. Igazi vezető alkat, tele tervekkel, elképzelésekkel, ám történt valami, ami derékba törte addig szépen ívelő pályafutását. Krúdy Tamás interjúja.

– Bocsásson meg, hogy egyből ezzel kezdem, de tudom, hogy nagyon beteg. Az interjúra készülve beszéltem egy barátjával, aki azt mondta, hogy az is csoda, hogy még életben van.

– Tizenegy éve vagyok rákos beteg, egy orrmelléküregi daganattal kezdődött. Az orvos, aki először műtött, azt mondta, hogy nincs olyan betege, aki egy ilyen nagy és rossz helyen, a fejem közepén lévő bázisdaganattal öt évnél tovább élt volna, úgyhogy tervezzem meg, mit szeretnék az elkövetkező 2-3 évben csinálni, utazgassak, vagy találjam meg, ami jólesik. Ez 11 éve történt, azóta átestem öt műtéten, lettek áttétek, azokat is meg kellett műteni. Most éppen ott tartok, hogy az eredeti daganat kiújult, amitől arcidegzsábám lett, egészen a szememig.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Próbáld ki most kedvezményesen!