„Anyám vágyának meghosszabbítása voltam” – Spitzer Gyöngyi mesél édesanyjáról

Klárika, a szigorú tanítónő érkezik, majd bemutatkozik: Soma, Mamagésa, Laaúra, Mazsoli – és még sorolhatnám Spitzer Gyöngyi ezernyi arcát. Honnan örökölhette ezt a hihetetlen játékosságot, vibrálást, tudatosságot, komolyságot, komolytalanságot, bohócságot? Ezt szerettük volna megtudni.

soma mamagesa

– Mennyire követi az életed alakulását édesanyád?

– Annyira, hogy minden, rólam szóló írást elolvas és gyűjt, minden tévés szereplésemet nézi, sőt utána véleményt mond róla. Múltkor még ki se léptem az egyik kereskedelmi csatorna kapuján, amikor már csörgött a mobilom, és anyám csicsergett benne: „Jól van, Gyöngyikém, ez a ruha nagyon jól állt, és helyesen tetted, hogy feltetted kontyba a hajad, kibontva is jó, de így feltűzve még inkább tetszik…”, és így tovább. Hetente többször felhívom, és időnként elmegyünk kettesben kirándulni, persze csak módjával, mert már hetvenöt éves, és itt fáj, ott fáj, de nagyon bensőségesen tudunk ilyenkor beszélgetni. Anyámnak mindig is én voltam a lelki támasza, már kisgyerekként megosztotta velem minden búját-baját.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Próbáld ki most kedvezményesen!