Újratervezés és önmegvalósítás – Közeli Danks Emesével

Danks Emese balerinának készült, de végül sok minden más lett belőle. Többek között volt már kormányszóvivő, a Malév, a Tesco és az Erste Bank szóvivője és kommunikációs igazgatója, most pedig az UNICEF Magyar Bizottság ügyvezető igazgatója. Irodájában, amit nehéz lenne impozánsnak mondani, az egyik falon távoli országok gyerekeinek kinagyított fotói, a szemköztin a New Yorker magazin címlapjai.

danks emese

– Sokban különbözik a non profit szektor attól a világtól, amelyből ide érkezett?

– A forprofit világban sok minden van, sok pénz, sok kihívás és sok lehetőség, egy dolog azonban nincs benne: lélek. Az üzleti világ, de beszélhetünk a politikáról is, nem tűri az érzelmeket. Hogy ki hogyan és mennyi ideig tudja a valódi énjét elrejteni ahhoz, hogy sikeres legyen, mindenkinek a maga dolga. Én azért jöttem el a business szektorból… nos, először is azért, mert megszűnt az állásom. Ott és akkor persze a világ dőlt össze bennem, és jó pár hónapig nem találtam a helyem. De önkénteskedni kezdtem az UNICEF-nél. Ismét volt feladatom, új közösségbe tartozhattam, és jó ügyet szolgálhattam. Bár hónapokon át ingyen dolgoztam, legalább volt értelme a mindennapjaimnak.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Próbáld ki most kedvezményesen!