„Mindig megkérdőjeleztem magam” – Közeli Máthé Erzsivel

Máthé Erzsi díjait felsorolni is nehéz: Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Máthé Erzsi remek alakításait viszont egyszerűen lehetetlen, annyi volt. A jövő májusban kerek évfordulót ünneplő színésznő gazdag életútjába leshetünk be egy interjú erejéig.

mathe erzsi

– Én azt hittem, hogy egy töpörödött, rezignált anyókához jövök, erre itt vár egy egyenes tartású, kemény, sugárzóan életerős fejedelemasszony…

– Ugyan! Bolondságot beszélsz! Tudom, hogy lefogytam. Öreg vagyok. Na jó, most kivételesen kifestettem magam, mert tudtam, hogy jössz. Kis rúzs, kis smink. Egyébként nem sminkelek. Kímélem a bőrömet. Hatvanöt évig voltam színpadon nap mint nap, tudod, hogy hányszor kellett kifestenem magamat? Olykor többször is napjában! Elhasználódott. Meg most szép ruhát is vettem. Szerintem ez volt rajtam Törőcsik Mari születésnapján. Úgy emlékszem, ott találkoztunk mi utoljára. Az se tegnap volt! Gyalázatos, hogy múlik az idő! Nemrég voltam húsz, most meg pár hónap múlva leszek kilencven! Rémes! Mondd, tudsz valamit, hogy van Törőke?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Próbáld ki most kedvezményesen!