Ajánló! Karácsonyi készülődés 180 oldalon az új Nők Lapjában

Különleges dupla lapszámmal készültünk nektek az ünnepre, amibe rengeteg karácsonyi és nem karácsonyi téma is belefért. Dragomán Györgytől gasztroesszét olvashattok, Bálint Gyuri bácsi és felesége, Récsey Antónia házasságukról mesélnek, sztárinterjúból kettőt is találtok a magazinban. Nem is soroljuk tovább, beszéljenek inkább a képek, no és maga a lap, amit mától kezdve két héten át elértek az újságosoknál.

A képre kattintva egy kis ízelítőt kaptok a magazin tartalmából:

Galéria | 14 kép

A gondos Jézuska

Azt hiszem, idén az első karácsonyi kirakattal októberben találkoztam. Még bőven húszfokos meleg volt, így eléggé mellbe vágott a műhóval befújt ünnepi tárlat. Aztán jöttek a játékgyártók furcsábbnál furcsább ajándékötletei a reklámokban, ezt követték az üzletek csokimikulásoktól roskadozó polcai. Míg a gyerekek ábrándozva bámulták a sok csodát, mi a férjemmel aggódva néztünk össze: drága lesz az idei karácsony.

Ilyen előzmények után meglepő és megható volt olvasni a gyerekek Jézuskának írt leveleit:

„Kedves Jézuska! Azt szeretném, hogy a madáretetőknél a verebek ne legyenek erőszakosak, és a cinkék bátrabban jöjjenek enni. Remélem, meg tudod oldani. Köszönöm. Szeretettel, Kamilla.”

„Kedves Jézuska! Szeretnék nagyon szorgalmas gyerek lenni, hogy a szüleim ne fáradjanak annyit. A Kamilla is legyen szorgalmas, és ne ugráltasson senkit. Kérlek, azt is intézd el, hogy ne veszekedjünk annyit a tesómmal. Szeretettel, Adél.”

Bizony, megkönnyeztük a leveleket. Ma, amikor az értéket és a szeretetet pénzben és tárgyakban szokás mérni, amikor a média azt önti már a gyerekekre is, hogy fogyassz, azonnal szerezd meg a jégvarázsos kulacsot, a robotkutyát, a daloló pónit, mi, szülők bizony ugrunk, és mindent a gyerekek ölébe rakunk. Pedig látszik, hogy a kicsikben még működik a belső iránytű, ők tudják, hogy mi a fontos: a pihent szülők, akik ha letették a terheket, több időt töltenek velük, a békés egymás mellett élés, legalább a családban és az esélyegyenlőség, még a madarak között is.

Mielőtt azonban azt gondolnák, hogy a mi két leánykánk valami csodabogár, kicsit árnyalnom kell a képet. Amikor megkérdeztem tőlük, hogy akkor most tényleg nem szeretnének-e semmilyen ajándékot kapni karácsonyra, bölcsen a szemembe néztek: anya, a Jézuska nagyon szeret minket, és valamilyen szuper meglepetést úgyis kitalál, mint tavaly meg előtte is. De a verebekre eddig valamiért nem gondolt. Hát csak szóltunk neki!

Kedves Olvasó! A Nők Lapja szerkesztőségének nevében kívánok csodákkal, melegséggel, szeretettel teli karácsonyi ünnepeket!

Vékási Andrea, főszerkesztő

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a FacebookonInstagramon, valamint YouTube-on is!

Képek: Archív, Getty Images