„Sokkal jobb apa vagyok, mint fiatalon” – Sztárinterjú Clint Eastwooddal

Zene, nosztalgia, 100% Clint Eastwood a Nők Lapja 2019/6. lapszámának interjújából.

Magas, mint az Ararát, egyenes, mint a szálfa, acélkék tekintete kettéhasítja az alkonyatot, halk szavai pedig olyan erővel törnek elő, mint a vulkán a föld mélyéről. Pedig csak egy nyolcvannyolc éves, mosolygós, ősz hajú bácsi, aki hét gyerek és két unoka boldog felmenője. Ha kedve van, filmet rendez, a Warner Brothers bármikor tárt karokkal várja. Los Angelestől északra, a luxusdombok környékén, Montecitóban él, imád golfozni, és köszöni, nagyon jól van. Most éppen megint rendezett egy filmet (A csempész), amiben a főszerepet magára osztotta.

– Rendezni vagy játszani? Melyik a könnyebb, és melyiket szereti jobban?

– Nehéz kérdés. A rendezés sokkal jobban kielégít, mert a kezembe veszem a forgatókönyvet, és elkezdem építeni a filmet, mint egy házat. Sokkal hálásabb dolog, mint a színészet. Meg mindig tele van újdonsággal. Örülök, hogy hosszú távon többet rendeztem, mint amennyit játszottam. Színésznek lenni amúgy sem könnyű. Minden színész arról álmodik, hogy folyamatosan dolgozzon, mert ennek a szakmának a velejárója, hogy sok az üresjárat, és hiába ácsingóznak olyan sokan, nem kapnak munkát. Nem rajtuk múlik ugyanis… Nem is tudom, min múlik.

– Évekbe telt, mire eljutott odáig, hogy csak odaszól a stúdiónak, hogy van egy témám, mikor kezdhetek forgatni…?

– Szeretek szabályozott keretek között dolgozni. Kicsit se zavar, nem érzem a nyomást. Sose tartoztam azok közé a rendezők közé, akik követelőznek, hogy nekik ötször annyi pénz kell, mint amennyi elég. Annyit adjanak, amennyiből meg tudom csinálni a filmet, egy fillérrel se többet. Mindig független voltam, most is, hogy a Warnerrel dolgozom, és mindig hagyták, hogy azt csináljak, amit akarok, mert olcsó filmeket rendeztem. Az első kevesebb mint egymillió dollárba került. Azóta békén hagynak.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Próbáld ki most kedvezményesen!