Barátság, nosztalgia és ősz a Nők Lapja Évszakok új számában

Barátságon innen és túl rengeteg izgalmas interjúval és érdekesebbnél érdekesebb cikkekkel készültünk nektek az őszi Évszakokban. Ha nem hiszitek, „lapozzatok bele” a magazinba!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 14 kép

Választott családtag

Harminc után átértékelődnek a kapcsolataink. A barátságnak lesz valami komolyabb jelentése, már nem a munkahelyi „együtt ebédelünk és megbeszéljük a tegnapi filmet” viszonyokra használjuk, hanem egyre inkább arra a valós, élő kapcsolatra, amely olyan emberhez köt minket, akihez kipróbált bizalom fűz.

Az igazi barát az, aki, ha éjjel felhívod, hogy eltettél valakit láb alól, csak annyit kérdez: ásó van, vagy vigyek? És indul hozzád – ahogy a Különlegek képsorozat fotózásán mondta valaki viccesen. Ilyen helyzetben még nem teszteltem egyiküket sem, de a lényeg benne van. Mindenki másképp írja le a legjobb barátjához fűződő érzéseit, a bizalom azonban mindegyikben ott van. Hogy jön, ha kell, vigasztal, rábeszél, lebeszél, adogatja a zsebkendőket a kezedbe, vagy hallgat, ha arra van szükség.

Útközben veszítünk is el néhányat, csalódunk párszor, sokszor ez fájdalmasabb, mint a szerelmünkkel szakítani. Aztán egy idő után csak a kipróbáltak maradnak. Amikor ennél a lapszámunknál felkértük a Különlegek fotósorozat szereplőit, hogy válasszák ki egy barátjukat, akivel szívesen szerepelnének, mindenki hezitálás nélkül tudta, ki legyen az. Épp ezért voltak fotózások, amiket álommunkának éreztünk: nevetős-nosztalgiázós barátok a kamera előtt, jó hangulat és napsütés.

Bizonyított tény, hogy a barátok annyira fontosak az ember életében, hogy akit masszív kapcsolati háló vesz körbe, évekkel tovább él, sőt a „választott család” éppannyira erős támasz, mintha valaki családban élne. Annyiféle kapcsolatunkat megünnepeljük: a szerelmünket, anyákat, apákat, a tanárainkat… fura, hogy nem ünnepeljük a barátok napját. De talán nem is kell rá külön alkalom. Felhívhatjuk őket bármikor, apropó nélkül. Például most.

Akovács Éva, főszerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek mindig kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett a Nők Lapja Évszakok digitális változatára is előfizethettek!

Kövessetek minket a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!

Fotó, illusztráció: Archív, Getty Images