Villámgyors édességek és hűsítő receptek a Nők Lapja Konyha Desszert új számában

Legfrissebb különszámunkban a gyorsan elkészíthető és nyárra hangolt finomságok kerülnek a középpontba: kekszes sütemények, 30 perces torták, a szezon gyümölcsei, bögrés sütemények, pohárkrémek és ellenállhatatlan fagyik is helyet kaptak magazinunkban. Tartsatok velünk a legmelegebb hónapokban is!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 15 kép

Édességet, de gyorsan!

Rögtön az elején tartozom egy vallomással: nagyon sokáig ódzkodtam attól, hogy olyan lapszámot készítsünk, amiben villámgyors, vagyis körülbelül fél óra alatt összeállítható édességek vannak. Úgy gondoltam, ezzel nagyon korlátok közé szorítjuk, hogy mi kerülhet a magazinba, hiszen eleve kiesnek például a kelt, hajtogatott vagy hűtőben pihentetett omlós tészták, illetve kevés teret adunk a sütemények díszítésének, a bonyolultabb krémeknek is. Aztán beláttam, mindenki életében vannak olyan napok (hetek, hónapok…), amikor igenis helye van a 30 perc alatt készülő süteményeknek, ezért belevágtunk.

Nyárra időzítettük a témát, hiszen a nagy melegben senkinek sincs kedve hosszasan bíbelődni a sütéssel, sőt, lehetőleg olyan darabokat keres az ember, amikhez be sem kell kapcsolnia a sütőt. A vezérelvünk az volt, hogy a ténylegesen ráfordított munka egy rutinos háziasszonynak férjen bele nagyjából fél órába, természetesen a sütési, illetve hűtési/fagyasztási időt pluszban számoltuk. (Különben a több mint 100 kókuszgolyó lapszáma lettünk volna…) Némely desszertnél annyi engedményt tettünk, hogy bár az elkészítése csak 20-30 perc, előfordulhat, hogy két munkafázis között még hagyni kell kihűlni a tésztát, vagyis megeshet, hogy kicsit többet kell állnod emiatt a konyhapult mellett.

Több kompromisszum azonban nincs, összegyűjtöttünk minden olyan finomságot, amiről úgy gondoltuk, szívesen elkészíted majd a következő hónapokban. Igyekeztünk minél több szezonális alapanyaggal sütni, és olyan édességeket kitalálni, ahol az adott gyümölcs nyugodtan helyettesíthető egy másikkal, ha éppen nincs kéznél. A magyarok kedvenc gyors desszertjeiből többféle variációt is alkottunk, így tiramisura, palacsintára, keksztekercsre vagy éppen madártejre is rengeteg ötletet találsz. Természetesen nem hiányozhatnak a fagylaltok, jégkrémek sem, kánikulára mindegyiket jó szívvel ajánlom, kicsik és nagyok egyaránt imádni fogják őket. Ha már a gyorsaság a cél, kihagyhatatlanok a leveles tésztás, illetve bögrés sütemények, illetve a pohárkrémek is, de ajánlunk „mentes” recepteket is a különféle diétákat követőknek.

Nagyszerű élményekben, pihenésben és mennyei desszertekben gazdag nyarat kívánok neked, novemberben találkozunk, hozzuk a karácsonyi ötleteket!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek mindig kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett a Nők Lapja Konyha digitális kiadványaira is előfizethettek!

Kövessetek minket a Facebookon, illetve az Instagramon és a YouTube-on is, ahol a receptek mellett sok más érdekesség is vár rátok!