Gyógyszerekre szükségünk van, ezért hajlamosak vagyunk azt gondolni, ezeken biztosan nem tudunk spórolni. Vagy mégis? Dr. Mándy Magdolna gyógyszerész segítségével szedtük össze, mi mindenre érdemes odafigyelnünk, ha patikalátogatáskor is szeretnénk megfogni a pénzt.

Cikkünk utolsó frissítésének ideje: 2022. október 25.

1. Csak annyi gyógyszert szerezzünk be, amennyire valóban szükségünk van. Ha közeleg a lejárata egy-egy készítménynek, de mi nem használjuk fel, akkor sem ajánlhatjuk fel másnak a környezetünkben, ha ezek vény nélküli készítmények, mivel ennek komoly kockázatai lehetnek. Épp ezért nem érdemes egyszerre túl sokat vásárolni egy készítményből.

2. Sok patika kínál kedvezőbb áron közeli lejáratú – főleg bőrápolási – termékeket, érdemes végigfutnunk az aktuális kínálaton. Egy olajos tusfürdő esetében például nem kell attól tartanunk, hogy hamar megromlik.

3. Sokan nem tudják, hogy az évben és hónapban megadott lejárati idő a hónap utolsó napjára vonatkozik. Ha például ezt olvassuk: 2022. 12., akkor az adott termék minősége nem december 1-jéig, hanem 31-éig garantált.

4. A nagyobb kiszerelés nem mindig olcsóbb! Számoljuk ki az egységnyi árat – ebben a patikus segítségét is kérhetjük. 

5. Ne higgyünk el minden legendát, például a vitaminok megfelelő dózisáról. Nyugodtan kérdezzünk a gyógyszertárban, de szakértőnk a következő internetes fórumokat is jó szívvel ajánlja: www.ogyei.gov.hu és a gyógyszerészek nyílt csoportja a Facebookon.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .