A Hegylakó, aki Sophie Marceau szívét elrabolta – Sztárinterjú Christopher Lamberttel

Filmek és szerelmek. A Nők Lapja 2021/21. számának cikke.

Rajongtunk Keanu Reevesért, aztán Chris Hemsworthért, most éppen Regé-Jean Page van terítéken – A Bridgerton család című sorozat főszereplője és várhatóan az új James Bond.  Csak az nem változik, hogy Christopher Lambert még mindig sármos, pedig március végén töltötte be a 64-et.

A ráncai alapján tíz évet nyugodtan letagadhat, ősz tincsei még mindig keverednek a kese szőkével, dioptriája mögött ott csillog kék karimás barna szeme, és a mosolya ugyanolyan sejtelmesen hívogató, mint valaha. Ráadásul nem csak színész, hanem hoteltulajdonos is, ért a borászathoz… és momentán egyedülálló. 

Lambert – bár sokan azt hiszik, kiköpött párizsi – New Yorkban született, apja francia diplomataként az ENSZ-ben dolgozott. Fiuk kétéves volt, mikor a család Genfbe, majd onnan Párizsba költözött. Már a gimnáziumban érdekelte a színjátszás, de a szülők nem támogatták az ötletet, és a londoni tőzsdére küldték dolgozni. Fél év után visszatért Párizsba, és egy barátja butikjában talált munkát. Beiratkozott ugyan a színjátszó akadémiára, de szorgalom híján kirúgták. Viszont ez nem akadályozta meg a jóképű és magas Lambertet abban, hogy előbb kisebb, aztán nagyobb filmszerepeket kapjon, majd 1984-ben a Greystoke – Tarzan, a majmok ura címszerepét. Az igazi áttörés azonban két évvel később jött el a Hegylakó sorozattal, ami öt részt ért meg, és világhírűvé tette. 

Lambert keveset árul el önmagáról. Az évek során egyetlen interjúban sem beszélt szerelmeiről, pedig voltak páran. Diane Lane-nel egy római sajtónapon ismerkedett meg, három évig jártak, és hat évig voltak házasok. Akkor váltak el, amikor lányuk egyéves lett. Második felesége Jaimyse Haft színésznő volt, épp hogy összeházasodtak, majd kevesebb mint egy év múlva már el is váltak. Leghosszabb kapcsolata Sophie Marceau-hoz fűzte, őt nem vette feleségül, de a szerelem hét évig tartott.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Mennyire romantikus alkat?
A lányával, aki most kezdett színészkedni, milyen a kapcsolata?
Mi kell ahhoz, hogy ma elvállaljon egy filmszerepet?
Próbáld ki most kedvezményesen!