A 2021-es Oscar-gála kulisszatitkai. A Nők Lapja 2021/18. számának cikke.

Kötelező karantén, díjátadó műsorvezető nélkül, koktélozás a kertben, bejelentkezés külföldről – az idei Oscar-díj-átadó gála merőben eltért az eddigi hagyományoktól. Návai Anikó beszámolója.

Úgy kezdődött, hogy meghívtam a barátomat, Matt Spillt, az Oscar sajtófőnökét ebédre, ahogy a gála előtti héten szoktam. Mire visszadobott egy kacagó emojit: „Ha be akarsz hozzám költözni karanténba, gyere! Főzhetsz is!” Merthogy mindenkinek, aki az idei Oscaron dolgozott, április 12-étől tíz napra kötelező karanténba kellett vonulnia, és a show-t megelőző három napon három (!) negatív PCR-tesztet kellett produkálnia, amivel a nagy napon, április 25-én beléphetett a gála helyszínére. Persze csak úgy, ha aznap reggel, délben és a show kezdete előtt közvetlenül a hőmérő sem mutatott lázat.

A mindenki kifejezést – Brad Pitt-től Renée Zellwegeren és Halle Berryn át Reese Witherspoonig – szó szerint kell érteni. A Los Angelesben élő művészekre csak ötnapos karantén és két PCR teszt várt. A távolságtartás miatt a szokásosnál hosszabb vörös szőnyegen kilenc külföldi stáb forgatott, és egy riporter – azaz összesen tizenhat ember –, hogy a világ százkilencvenöt országának tévéközönsége számára elhozza az Oscar-bevonulás hangulatát. Idén csak a legnagyobb piacok, Japán, Kanada, az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Brazília, Spanyolország, Mexikó és Ausztrália stábjai kaptak engedélyt. A szigorú szabályok még azt is pontosan előírták, hogy az interjúknál minimum másfél méterre állhat egymástól a riporter és a sztár. Kicsit foghíjasabb volt ez a látvány, mint az a kétszázhetven méteres vörös szőnyeg, amelyen normális körülmények között száz fotós, legalább annyi riporter, operatőr és a rajongók sikítozó hada tolakszik a művészekért.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több érdekesség az idei Oscarról.
Próbáld ki most kedvezményesen!