Istenadta tehetség. A Nők Lapja 2021/11. számának interjúja.

A friss Golden Globe-díjas színésznőre nem mondanánk, hogy tipikus hollywoodi szépség, de talán épp ezért figyelt fel rá a szakma. Hat gyerek közül ő volt a legfiatalabb, Buenos Aires és London között ingázta végig a gyerekkorát, és balerinának készült.

Egy kisebb sérülés vetett véget a balerinaálomnak, így tiniként modellkedéssel foglalkozott, de már akkor kacsingatott a színészet felé. Nem sokat kellett várnia. Húszévesen, A boszorkány című horrorfilmmel azonnal felkerült Hollywood térképére. Idén – életében először – egy film (Emma) és egy tévésorozat (Vezércsel) főszerepéért rögtön duplán jelölték Golden Globe-ra. És a televíziós minisorozat kategóriában a Vezércselben nyújtott alakításáért el is nyerte a legjobb női főszereplőnek járó díjat.

Ez az interjú egy új, még nem publikus című és témájú film forgatási szünetében készült. Partnerei neve (Christian Bale, Margot Robbie, Rami Malek és Robert De Niro) jelzi, hogy Anya Taylor-Joy a hat évvel idősebb Jennifer Lawrence nyomdokaiba lépett David O. Russell rendező szívében, lelkében – és főleg kamerája előtt.

– Milyen kislány voltál?

– Nem barátkoztam különösebben. A nagyobb gyerekekhez vonzódtam, ami valószínűleg abból adódik, hogy mindig különösen közel álltam a szüleimhez és a testvéreimhez, akik mind jóval idősebbek nálam. Vagyis igazából sosem voltam gyerek. Nem affektáltam, nem játszottam ki a „pityergő kislány”-kártyát, viszont a belső fejlődésemre sokat adtam már akkor is. Gyerekkoromban csak a fejemben létező barátokkal játszottam, sokszor egész színdarabokat képzeltem el velük. Nagyon élénk fantáziám volt, tele ijesztő mesefigurákkal. Főleg… boszorkányokkal.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Mit tanult a szüleitől?
Mennyire lepte meg őt a siker, és hogyan reagált rá a családja?
Rengeteg helyen lakott a világban. De vajon hol érzi magát igazán otthon?
Próbáld ki most kedvezményesen!