A csillogáson innen és túl. A Nők Lapja 2021/10. számának cikke.

Nagyon félénk kislány volt, ezért a szülei beíratták színjátszó szakkörbe. Zendaya megtanult táncolni, énekelni, hamarosan reklámfilmekben szerepelt, modellkedett, és Selena Gomez videóklipjében ugrándozott. Legújabb filmjét, a Malcolm és Marie-t a koronavírus idején forgatták, operatőre pedig a magyar Rév Marcell volt.

A karrierje kezdetén a Disney Channel Indul a risza! című sorozatának egyik főszerepére jelentkezett, de a másikat kapta meg. 2013-ban a Dancing with the Stars amerikai táncvetélkedőben tizenhat éves fejjel, mint a legfiatalabb versenyző, Valentin Chmerkovskiy partnereként második helyezést ért el.

– Anyukád német–skót, apukád nigériai–macedón származású. Honnan ered a neved, és mit jelent?

– A szüleim afrikai eredetű névben gondolkodtak, és apu hozzátette a zent, mert akkoriban karatézott, és nagyon tetszett neki a zen gondolkodás. Hálát, köszönetet jelent.

– Akkor nyilván hálás vagy. Kinek és miért?

– Jó kérdés. Az én generációm kicsit elveszettnek érzi magát. Annyi minden történik nap mint nap, annyi dologra kell odafigyelnünk, hogy mindannyian nyomás alatt élünk. Csak egy dolog biztos: mindent pozitívan kell felfogni. A változás jó, főleg, ha kivesszük belőle a részünket. Muszáj hinni a jövőben, az emberekben és főleg a fiatalokban, hogy viszik tovább, amit a szüleik elkezdtek.

– A karantén alatt elkészült a Malcolm és Marie című film. Marie sokkal nyitottabb figura, mint Rue, akit az Eufóriában (HBO-sorozat) játszol. A Covid miatt megváltozott a te hozzáállásod is az élethez?

– Marie sok mindent kimond, amit én soha nem mondanék ki. Soha nem mennék bele olyan kapcsolatba, mint ő, nem vitáznék ekkorákat, és nem bántanék meg ilyen mélyen valakit, akit ennyire szeretek.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogy kezelték a szülei, hogy félénk volt gyerekkorában?
Mennyire kezelte könnyen, hogy nagyon fiatalon lett híres?
Mit csinál a szabadidejében?
Próbáld ki most kedvezményesen!