Határ a csillagos ég? A Nők Lapja 2021/7. számának interjúja.

Vanessa Kirby a londoni lakásán tudta meg a hírt, hogy életében először Golden Globe-díjra jelölték, Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjében nyújtott alakításáért. És február 28-án valószínűleg itt nézi majd végig a gálát a kanapén ülve, tévékamera előtt. Kérdés persze, hogy a nyolcórás időeltolódás miatt pizsamában-e, vagy sminkben és nagyestélyiben.

„Végtelenül megtisztelő, hogy a Pieces of a Woman című film főszerepéért jelölést kaptam, nagyon hálás vagyok ezért a Hollywood Foreign Press Associationnek. Ez az alkotás azokról a vesztes anyákról és családokról szól, akik végre megtörik a csendet valami olyasmivel kapcsolatban, amiről mostanáig nem sok szó esett. Köszönöm az HFPA tagjainak, hogy felkarolták ezt a női bátorságról szóló mesét. És azzal, hogy a Netflix képernyőre segítette a filmet, remélem, azt is elértük, hogy akinek szüksége van rá, kevésbé érzi magát egyedül.” Ezekkel a szavakkal köszönte meg Vanessa Kirby (32) február 3-án reggel a Golden Globe-jelölést, amit Viola Davis (Ma Rainey: A blues nagyasszonya), Andra Day (The United States vs. Billie Holiday) Frances McDormand (A nomádok földje) és Carey Mulligan (Ígéretes fiatal nő) társaságában kapott.

– Ha 2020-ban csillag született, akkor az te vagy. Tíz évig vártál rá, és pont egy évtizede kezdted a pályát. Hogy éled meg, hogy most rajtad a világ szeme?
– Sok éven át pici színpadi szerepek sokaságát játszottam, csupa Isten háta mögötti helyen, főleg Észak-Angliában. Gyanítom, nagyon kevesen látták ezeket az előadásokat, és még kevesebben emlékeznek rám. Aztán jött London, még mindig csak a színház. Ez az időszak jelentette számomra az igazi tanulási folyamatot. Figyeltem, mit csinál a színpadon a főszerepben Anthony Hopkins, Rachel McAdams, és szívtam magamba a szakma tudnivalóit. És azt hajtogattam, hogy eljön majd az én időm. Margit hercegnő szerepét véletlenül kaptam meg A korona című sorozatban. Nem erre hívtak be, de mikor kijöttem a válogatásról, és sétáltam a Temze partján hazafelé, mintha villám csapott volna belém, beugrott, hogy ez lenne az igazán nekem való szerep. Azonnal felhívtam az ügynökömet, és mint minden, ez is a véletlenen múlt. Onnan már szinte egyenesen vezetett az út a Mission Impossible-hoz.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Mivel foglalkoznak a szülei és hogyan segítették őt a pályán?
Ha gyermeke születne, hogyan képzelné el a szülés körülményeit?
Mik a tervei a jövőt illetően?
Próbáld ki most kedvezményesen!