Magnumon innen és túl. A Nők Lapja 2021/4. számának sztárinterjúja.

Nevezték a világ legszexisebb férfijának, de előfordult, hogy túl jóképűnek minősítették ahhoz, hogy rábízzanak egy feladatot. A Magnum tévésorozattal világhírű lett, viszont ennek a forgatása miatt maradt le Indiana Jones szerepéről. A hetvenhat éves Tom Selleck a nyolcvanas években a Magnumból származó bevételéből birtokot vásárolt Los Angeles környékén, és azóta csak kivételes esetben dolgozik. A Golden Globe- és Emmy-díjas színésszel az angyalok városában beszélgettünk.

Tom Selleck Michiganben született, de Kaliforniában nőtt fel, és hiszik, vagy nem, édesanyja lánykori neve Jagger. Gyorsan hozzáteszem: nincs rokonságban Mick Jaggerrel, bár szintén angol. A család csupa hórihorgas emberből áll, és Tom a maga 193 centijével még csak nem is a legnagyobb. Nála fél fejjel magasabb húga modellkedett, amíg férjhez nem ment, öccse és bátyja pedig több mint két méterre nőtt. Kétszer nősült, első házassága még a Magnum idején tönkrement, de ebben a kapcsolatban fogadta örökbe fiát, Kevint. 1987-ben vette feleségül Jill Mack színésznőt, akitől a lánya, Hannah született.

– Mikor döntötte el, hogy színész lesz?
– Nem én határoztam így. Pénzügyi pályára készültem, üzletembernek, és véletlenül pont Los Angelesben jártam egyetemre. A filmszakmából kerestek meg, nem volna-e kedvem reklámfilmekben szerepelni, mert a külsőm adott. Gondoltam, könnyű pénz, miért ne. És a következő pillanatban már meg is száradt a tinta a Twentieth Century Foxszal kötött szerződésemen. Hamarabb, mint ahogy fogalmam lett volna arról, mit is jelent a színészet.

– Eszébe sem jutott a filmezés?
– Baseballozni akartam, mert a bátyám a Dodgersnél játszott, az egyetemen meg a United Airlines PR-osztályán asszisztenskedtem, és ha nem jön közbe ez a szerződés, valószínűleg ott is maradok. De nem volt igazán elképzelésem a jövőmről. Mindenki egyetemre ment a suliból, így én is. Apám is üzletember, ő is szorgalmazta, hogy tanuljak tovább. És nem voltam igazán éltanuló. Jött ez az ötlet a reklámmal, megcsináltam, egy Pepsi-film volt, kosaraznom kellett, az is ment… És én lettem a család fekete báránya, mert nálunk mindenki ingatlanos.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Mit tanult meg a Magnum forgatásainak hála?
Előfordult-e, hogy azt mondták, túl jóképű egy szerephez?
Mennyire élvezi a népszerűséget?
Próbáld ki most kedvezményesen!