Folyamatosan forgat és jobbnál jobb filmekben szerepel. A Nők Lapja 2021/01. számának címlapinterjúja.

Hetvenegy éves, de rengeteget dolgozik ma is. Meryl Streep az alábbi interjút Bostonból adta, ahol – Covid ide vagy oda – Adam McKay Don’t Look Up című politikai szatíráját forgatja, és csak az ünnepekre ment haza, méghozzá vonattal, az állomásról pedig kocsival a családi víkendházba.

Hollywood koronázatlan királynője nem Hollywoodban él. Részben azért úszta meg, hogy a média kikezdje, mert New Yorkban lakik, ahol nyugodtan lemehet a szupermarketbe, sétálhat a Central Parkban, végignézhet egy kiállítást, beülhet egy moziba, színházba, koncertre, vásárolgathat a Fifth Avenue-n, és ebédelhet-vacsorázhat bármelyik étteremben. Nem zargatják a paparazzók, mert beleolvad a tömegbe. Másrészt azonban okosan is él, mert a házassága negyvenkét éve zavartalan, a gyerekei nyugodt, normális karriert csináltak, és nincs miért, nincs miről pletykálni róla.

– Szeretettel gondolnak rád a rajongóid Magyarországon, ahol még soha nem jártál. Ígérd meg, hogy hamarosan látunk!
– Szívesen, csak az a kérdés, mikor lehet majd újra rendesen utazgatni. Remélem mielőbb, és akkor Budapest is rajta lesz a térképemen.

– Hadd gratuláljak, mert A végzős bál című musicalfilmben (The Prom) már megint felülmúltad önmagad! Énekelsz és táncolsz. Emlékszel még az érettségi bankettedre?
– Már hogyne emlékeznék! Nemcsak arra, hanem az általános iskolaira is. Ez utóbbira egy nálam sokkal idősebb, tizennyolc éves sráccal mentem, és anyu varrta a ruhámat, báli ruhát hajszálvékony spagettipántokkal. Értem jött a fiú, jó volt a frizurám, sikerült a sminkem is, és ahogy behuppantam a kocsiba, mind a két vállpánt elszakadt. Semmi nem maradt, ami tartsa a ruhát. Egész este fogtam a két oldalát, hogy le ne essen. És végigtáncoltam az éjszakát. Szörnyű volt. Vállpántos ruhában, vállpánt nélkül, képzelheted!

– Kevesen tudják, hogy nem is színésznőnek, hanem operaénekesnek készültél a Yale Egyetem dráma tanszékén.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Ki az a díva, aki a legnagyobb hatást gyakorolta a színésznőre?
Mikor jöttek rá a gyerekei, hogy ki az édesanyjuk?
Hogyan töltötte az ünnepeket?
Próbáld ki most kedvezményesen!