Ezért érdemes odafigyelni a színészre. A Nők Lapja 2020/53. számának címlapinterjúja.

A színész, aki elől többször elhalászták a főszerepet, most azonban egyre több filmprodukcióban tűnik fel a neve. Harcolt Batman ellen Supermanként, a Mission Impossible – Utóhatásban Tom Cruise-t, azaz Ethant üldözi. Nem csoda, hogy az elsők között van a férfi sztárok között. Ideje lesz a nevét megtanulni.

Úgy látszik, egy kis szigeten kell születni, és tőzsdés apukával kell rendelkezni ahhoz, hogy az embernek nagy ambíciói legyenek. Mert Henry Cavill már a suliban beleszeretett a színjátszásba, és nem nyugodott, amíg Shakespeare-től a Grease-ig mindenben kipróbálta magát. Tizenöt éves korában már a Monte Cristo grófja című filmben játszott, pár évvel később pedig versenyben volt Daniel Craiggel James Bond szerepéért, amit elbukott. De a 007-essel elszenvedett kudarc nem viselte meg túlságosan, mert a Tudorok című sorozattal hamarosan bejárta a világ képernyőit. Aztán a Twilight (Alkonyat) sorozat főszerepéért küzdött (amitől végül Robert Pattinson ütötte el), de ez a vereség sem akadályozta meg abban, hogy Amerikában kikiáltsák a „Tv 10 álompasija” egyikének, amit hamarosan „A világ legszexibb férfija” cím követett. Ehhez persze kellett az is, hogy közben eljátssza Supermant és Tom Cruise ellenlábasát a Mission Impossible – Falloutban.
Tavaly csaknem egy évet töltött nálunk (szabadideje jó részét egy menő budai edzőteremben), amikor Pest környékén forgatta a Witcher című Netflix-sorozatot. Ebből az alkalomból beszélgettünk vele – Budapesten és Hollywoodban. 

– Öt fiú volt a családban, te középen. Ez azért rendesen helyre tette az önbizalmadat.
– A tesóim hibájából tanultam legtöbbet, és anyu mindig védelmébe vett, ha kicsit elszaladt velünk a ló. Emlékszem, egyszer, amikor apu éppen üzleti úton volt, kicseréltette a tapétát, és mikor apám hazajött és csodálkozott, azt mondta, ezen kevésbé látszik a vér. Néha ugyanis betörtük egymás fejét. Velem nem az volt a baj, hogy verekedtem, hanem hogy mindig mindenkinek meg akartam felelni, az osztálytársaimnak is. Mert a suliban csúfoltak, hogy Dagi Henry, amiben sok igazság volt. Tényleg dagi voltam. Koleszben laktam, nem otthon, nyomorúságosan éreztem magam, pedig a brit gyerekek imádják a bentlakásos iskolát, mert végre függetlenek lehetnek, hogy kiszabadultak otthonról. Tele voltam keserűséggel. Rám ragadt, hogy „citrom”, mert sehova nem jutottam a csajokkal. Annyira bennem maradt ez az érzés, hogy még jóval később is azzal vigasztaltak a barátnőim, hogy nem is vagyok kövér, de nem hittem nekik. Az húzott ki a csávából, hogy felfedeztem magamnak a színjátszást. És attól kezdve népszerű lettem. De ha nincs ez az előző élményem, a hollywoodi hullámvasutat sokkal kevésbé tudtam volna elviselni.

– Maradjunk még kicsit a családnál. Apukáddal, anyukáddal milyen volt a viszonyod?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Milyen volt a viszonya a szüleivel?
Pontosan milyen szerepekről csúszott le korábban?
Kivel él jelenleg a színész?
Próbáld ki most kedvezményesen!