Egyszerre krémes és ropogós a kukoricakrémleves nachosszal, sajttal

A háziasszonyok számára a nap egyik legfontosabb kérdése, hogy mi legyen aznap az ebéd/vacsora. A krémleves ebédnek, vacsorának is kiváló, ráadásul nem kell vele sokat bíbelődni, pillanatok alatt az asztalra varázsolható. Recept a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 4 személyre:

5 dkg vaj | 1 fej vöröshagyma | 2 gerezd fokhagyma | 45 dkg kukorica (konzerv) | 7 dl zöldségleves | 3 dl főzőtejszín | só, bors | 1 zacskó nachos | 15 dkg reszelt sajt | kevés csilipehely

1. A vajon dinszteljük meg az aprított vöröshagymát és fokhagymát, majd keverjük hozzá a leszűrt kukoricát. Öntsük fel a zöldséglevessel, majd fedő alatt főzzük puhára kb. 10 perc alatt.
2. Botmixerrel pürésítsük, majd öntsük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, forraljuk össze. A nachosszal és a reszelt sajttal tálaljuk, szórjuk meg a tetejét csilipehellyel

Tipp: Aki szereti, karikázhat bele egy csilipaprikát is. 

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 634 KCAL/ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/12. lapszámában jelent meg.

Recept: Francsics Annamária
Fotó: Gyugyi Péter