Zserbós palacsintatorta, az ínycsiklandó őszi desszert

Van az úgy, hogy nagyobb mennyiséget keverünk be palacsintatésztából, ilyenkor készíthetünk rakott palacsintát a család örömére! A klasszikus feltekert lekvárost és a hortobágyi húsost hagyjuk meg a nagyi kiváltságának, mi pedig variáljuk meg az otthon megtalálható alapanyagok szerint. Terei-Vigh Krisztina receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

HOZZÁVALÓK:

8 tojás | 6 dl tej | 6 dl víz | 80 dkg liszt 15 dkg darált dió | 1 csomag sütőpor | só olaj a sütéshez
A töltelékhez: 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor 5 dkg porcukor | 2-3 dl sárgabaracklekvár 30 dkg darált dió
A díszítéshez: 15 dkg étcsokoládé 15 darab egész diószem

1. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a folyadék felét és a lisztet, a darált diót, a sütőport, a sót, majd csomómentesre keverjük a masszát. Ezután adagoljuk hozzá a többi folyadékot, addig keverjük, amíg homogén, tejszínnél kicsit sűrűbb masszát kapunk. A palacsintákat egyesével megsütjük megolajozott palacsintasütőben.
2. A kakaóport összekeverjük a porcukorral. A torta összeállításához lerakunk egy palacsintát, megkenjük lekvárral, ráhelyezünk egy másik palacsintát, megszórjuk a cukrozott kakaóporral. Ráhelyezünk egy harmadik palacsintát, ezt meghintjük darált dióval. Így folytatjuk, amíg elfogy az összes palacsinta.
3. Az étcsokoládét megolvasztjuk mikróban vagy vízgőz felett, és ráöntjük a tortára. Dióval díszítjük, és azonnal tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 8752 KCAL/EGÉSZ ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/10. lapszámában jelent meg.

Fotó: Terei-Vigh Krisztina

Ez is érdekelhet