Libamell mustáros vörös lencsével nem csak Márton-napra

Márton-napi libalakoma a Nők Lapja Konyha 2020/11. lapszámából.

Ha évente csak egyszer, Márton-nap körül adózunk a libaevésnek, adjuk meg a módját, és készítsünk belőle valami különleges finomságot! Tobai Róbert a levestől a pástétomon át az egytálételig mindenre ajánl új receptet.

Hozzávalók 4 személyre:

4 fél bőrös libamell | só, bors | 1 gerezd fokhagyma 1 teáskanál szárított majoránna | 1 dl száraz vörösbor A lencséhez: 1 fej vöröshagyma | olaj 2 evőkanál sűrített paradicsom | 1 evőkanál mustár 50 dkg vörös lencse | 1 kávéskanál őrölt koriander

1. A libamell bőrét beirdaljuk, a húsát sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, megszórjuk a majoránnával, és hűtőben állni hagyjuk 1-2 órát.
2. Tepsibe tesszük, aláöntjük a bort és 1 dl vizet, alufóliával letakarjuk, és 140 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 1,5 órát sütjük. A fóliát eltávolítjuk, és 180 ºC-os sütőben 8-10 percet pirítjuk.
3. A körethez a fi nomra vágott vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk, rárakjuk a sűrített paradicsomot, a mustárt és a lencsét. Sózzuk, a korianderrel megszórjuk, 3 dl vízzel felöntjük. Közepes lángon addig főzzük, amíg lassan beissza a vizet és megpuhul, de még nem esik szét. A felszeletelt hús mellé tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + PÁCOLÁS ÉS SÜTÉS
KALÓRIA 853 KCAL/ADAG

Fotó: Gyugyi Péter

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020. novemberi lapszámában jelent meg.

A Nők Lapja Konyha novemberi számát keressétek az újságárusoknál, vagy vásároljátok meg digitális formában a Digitalstand felületén!
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg. 

Tudtad, hogy a legtöbb cikkünk fizetőkapu mögött van?

Regisztrálj, és nézz meg
5 előfizetői tartalmat
ingyen!